Pogled sprijeda na bijeli plug-in hibrid Volvo tokom punjenja

Plug-in hibridi

Naša beskompromisna kombinacija električne snage plug-in baterije i učinkovitog benzinskog motora osigurava pogon bez emisija izduvnih gasova, odličnu prilagodljivost i snažno iskustvo vožnje.

Niske emisije CO2, odnosno bez njih

Dodatni elektromotor podržava rad motora sa unutrašnjim sagorijevanjem za vožnju sa niskim vrijednostima emisija CO2. A način Pure electric omogućava vožnju bez emisija izduvnih gasova.

Godinu dana besplatne električne energije

Vožnja u potpuno električnom načinu rada smanjuje vaš ekološki otisak, kao i vaše troškove rada. Kako bismo podstaknuli održivu vožnju sa vašim novim Volvo plug-in hibridom, nadoknadićemo vašu potrošenu energiju u kWh prilikom prvog servisa.

Odlična prilagodljivost

Zahvaljujući tri načina vožnje, koje možete birati, u novi se dan možete odvesti bez emisija u načinu Pure electric ili ga pak obogatiti načinom Power, a takođe se možete odlučiti za najviši stepen učinkovitosti i najduži domet koristeći način Hybrid.

Snažno iskustvo vožnje

Kombinacija elektromotora i benzinskog pogona pobrinut će se za bezbrižne performanse i uglađenu i usavršenu vožnju u svim uslovima.

Naša serija plug-in hibrida

Bez obzira na to koji Vam se model Volvo sviđa, stoji Vam na raspolaganju sa visoko učinkovitom plug-in hibridnom tehnologijom.

Prednji bočni pogled na plug-in hibrid XC90
Motor XC90 Twin Engine

Do 5, odnosno 7 putnika

Prednji bočni pogled na plug-in hibrid XC60
Motor XC60 Twin Engine

Do 5 putnika

Prednji bočni pogled na plug-in hibrid S60
Motor S60 Twin Engine

Do 5 putnika

Prednji bočni pogled na plug-in hibrid V60
Motor V60 Twin Engine

Do 5 putnika

Plug-in hibrid – kako funkcioniše?

Volvov plug-in hibrid ima elektromotor i benzinski motor – Twin Engine. Za električnu snagu brine baterija koju jednostavno punite kod kuće ili na mjestu za punjenje.

Volvo s motorom Twin Engine tokom vožnje putem uz obalu
Motori Twin

Vozilo objedinjuje električnu i benzinsku snagu. Ta kombinacija omogućava besprekoran uzajamni ili odvojeni rad pogona za najučinkovitije iskustvo vožnje.

Pogled na instrument tablu Volvo Cars s načinima vožnje
Tri načina vožnje

Naši plug-in hibridni modeli pružaju različite načine vožnje za sve uslove – možete izabrati punu snagu načina Power, električni način Pure ili uravnoteženi način Hybrid.

Pogled od pozadi na Volvo koji se spušta prema gradu
Punjenje baterije

Velika baterija omogućava domet sa isključivo električnim pogonom od približno 40 do 50 km* i možete je jednostavno puniti kod kuće ili na javnom mjestu za punjenje. Baterija se takođe puni prilikom svakog kočenja ili usporavanja.

Šta želite saznati o plug-in hibridima?

 • Šta je plug-in hibridno vozilo?

  Plug-in hibrid, poznat i kao PHEV (plug-in hibridno električno vozilo), je vozilo koje koristi konvencionalni motor s unutrašnjim sagorijevanjem i elektromotor sa baterijskim pogonom za prenos snage na točkove.

 • Koju vrstu baterije koriste plug-in hibridi Twin Engine proizvođača Volvo Cars?

  Kompanija Volvo Cars u svojim vozilima s motorom Twin Engine trenutno koristi litijum-ske baterijske sklopove.

 • Koliki je domet plug-in hibrida s potpuno električnim načinom rada?

  Naši plug-in hibridi s motorom Twin Engine osmišljeni su kako bi zadovoljili brojne potrebe dnevne vožnje. Domet, svakako, zavisi o modelu, stilu vožnje, topografiji i uslovima na putu. Osnovna prednost plug-in hibrida jest to što je benzinski motor uvijek na raspolaganju tokom punjenja te domet ne smije biti poteškoća.

 • Kako i gdje puniti plug-in hibrid?

  Većina ljudi puni svoje automobile preko noći kod kuće, gdje su ispod nadstrešnice ili u garaži postavili zidnu kutiju za punjenje. Drugi imaju mogućnost punjenja na javnim mjestima za punjenje koja postaju sve brojnija.

 • Koliko dugo traje punjenje baterije?

  Trajanja punjenja razlikuju se i zavise od faktora poput spoljne temperature, trenutne temperature baterije, opreme za punjenje, stanja baterije i stanja vozila. Više informacija o trajanjima punjenja na raspolaganju je u tehničkim specifikacijama za svaki plug-in hibridni model.

 • Kakva je razlika između blagog hibrida, potpunog hibrida i plug-in hibrida?

  Blagi hibrid koristi elektromotor za podršku motoru sa unutrašnjim sagorijevanjem. Potpuni hibrid odlikuju veći elektromotor i baterija u odnosu na blagi hibrid. Potpuni hibrid elektromotorom može pokretati vozilo na kratke udaljenosti i puniti bateriju s motorom na unutrašnje sagorijevanje i preko regenerativnog kočenja. Plug-in hibrid može se puniti jednostavnim priključenjem na mjesto za punjenje kod kuće ili na javno mjesto za punjenje. Plug-in hibrid pruža veći domet sa isključivo električnom vožnjom zahvaljujući velikom baterijskom sklopu i elektromotoru. Plug-in hibrid ispunjava brojne potrebe dnevne vožnje.

 • Koji modeli Volvo su na raspolaganju kao plug-in hibridi Twin Engine?

  Od 2019. godine svi su naši modeli na raspolaganju s tehnologijom pogona plug-in hibrida Twin Engine.

 • Koji kabla za punjenje su na raspolaganju za model Volvo Twin Engine?

  Volvov plug-in hibrid Twin Engine serijski je opremljen kablom za punjenje koji zadovoljava visoke zahtjeve iz područja električne sigurnosti (kabal Mode 2). Ovaj kabal od 4,5 m, koji je na raspolaganju u različitim varijantama (6 A, 8 A ili 10 A, zavisno od tržišta), omogućava snagu punjenja od 1,4 do 2,3 kW preko kućne utičnice. Kabal je na raspolaganju i u 8-m varijanti. Za kraće vrijeme punjenja kod kuće možete izabrate 1-fazni kabal od 16-A »Blue Plug« koji omogućava snagu punjenja od 3,5 kW. Kabal je na raspolaganju u 4,5-m i 8-m varijanti. Za istinski integrisano i jednostavno rješenje punjenja kod kuće, krajem 2019. godine će biti na raspolaganju 3-fazna mjesta za punjenje sa 16-A Volvo Cars Wallbox. Ta snažna mjesta za punjenje Mode 3, kapaciteta do 22 kW, takođe su kompatibilna sa budućim generacijama plug-in hibrida i potpuno električnih vozila.

Druge vrste elektrificiranih motora.

Znak za bateriju i električni priključak
Način Pure electric

(Uskoro na tržištu)

Potpuno električni pogon – za nečujno, snažno i usavršeno iskustvo vožnje bez emisija izduvnih gasova.

Znak za benzinsku pumpu i bateriju
Blagi hibrid

(Na raspolaganju za 2 modela vozila)

Učinkovita tehnologija pogona, pri kojem električna energija podržava rad motora s unutrašnjim sagorijevanjem za uglađeniju vožnju s manjom potrošnjom goriva.