Pogled sprijeda na bijeli plug-in hibrid Volvo tokom punjenja

Recharge plug-in hibridi

Naša beskompromisna kombinacija električne snage plug-in baterije i učinkovitog benzinskog motora osigurava pogon bez emisija izduvnih gasova, odličnu prilagodljivost i snažno iskustvo vožnje.

Emisije iz izduvnih cijevi niske odnosno bez njih.

Dodatni elektromotor podržava rad motora sa unutrašnjim sagorijevanjem za vožnju sa niskim vrijednostima emisija iz izduvnih cijevi. A način Pure electric omogućava vožnju bez emisija izduvnih gasova.

Odlična prilagodljivost

Zahvaljujući tri načina vožnje, koje možete birati, u novi se dan možete odvesti bez emisija u načinu Pure electric ili ga pak obogatiti načinom Power, a takođe se možete odlučiti za najviši stepen učinkovitosti i najduži domet koristeći način Hybrid.

Snažno iskustvo vožnje

Kombinacija elektromotora i benzinskog pogona pobrinut će se za bezbrižne performanse i uglađenu i usavršenu vožnju u svim uslovima.

Naša serija Recharge plug-in hibrida

Bez obzira na to koji Vam se model Volvo sviđa, stoji Vam na raspolaganju sa visoko učinkovitom plug-in hibridnom tehnologijom.

Prednji bočni pogled na plug-in hibrid XC90
XC90 Recharge

Pravi Skandinavski luksuzni SUV.

Prednji bočni pogled na plug-in hibrid XC60
XC60 Recharge

Dinamičan, rafiniran i intuitivan.

XC40 Twin Engine

Up to 5 occupants

Prednji bočni pogled na plug-in hibrid V60
V60 Recharge

Svestran i dinamičan karavan.

Prednji bočni pogled na plug-in hibrid S90
S90 Recharge

Elegantan, intuitivan i odgovoran.

Prednji bočni pogled na plug-in hibrid S60
S60 Recharge

Dinamičan Skandinavski sedan.

Plug-in hibrid – kako funkcioniše?

Volvo Recharge plug-in hibrid ima elektromotor i benzinski motor. Za električnu snagu brine baterija koju jednostavno punite kod kuće ili na mjestu za punjenje.

Volvo s motorom Twin Engine tokom vožnje putem uz obalu
Motori Twin

Recharge vozilo objedinjuje električnu i benzinsku snagu. Ta kombinacija omogućava besprekoran uzajamni ili odvojeni rad pogona za najučinkovitije iskustvo vožnje.

Pogled na instrument tablu Volvo Cars s načinima vožnje
Tri ili četiri načina vožnje

Naši Recharge plug-in hibridni modeli pružaju različite načine vožnje za sve uslove – birajte između električni način Pure, uravnoteženi način Hybrid ili punu snagu načina Power. Većina naših Recharge automobila takođe posjeduje i AWD pogon na sva četiri točka kako bi se optimizovalo prijanjanje i stabilnost na lošim putevima.

Pogled od pozadi na Volvo koji se spušta prema gradu
Punjenje baterije

Velika baterija omogućava domet sa isključivo električnim pogonom od približno 45 do 59 km (zavisno od modela) i možete je jednostavno puniti kod kuće ili na javnom mjestu za punjenje. Baterija se takođe puni prilikom svakog kočenja ili usporavanja.

Šta želite saznati o plug-in hibridima?

 • Šta je plug-in hibridno vozilo?

  Plug-in hibrid, poznat i kao PHEV (plug-in hibridno električno vozilo), je vozilo koje koristi konvencionalni benzinski motor i elektromotor sa baterijskim pogonom za prenos snage na točkove.

 • Koju vrstu baterije koriste Recharge plug-in hibridi proizvođača Volvo Cars?

  Kompanija Volvo Cars u svojim Recharge vozilima trenutno koristi litijum-ske baterijske sklopove.

 • Koliki je domet plug-in hibrida s potpuno električnim načinom rada?

  Naši Recharge plug-in hibridi osmišljeni su kako bi zadovoljili brojne potrebe dnevne vožnje. Domet, svakako, zavisi o modelu, stilu vožnje, topografiji i uslovima na putu. Osnovna prednost plug-in hibrida jeste to što je benzinski motor uvijek na raspolaganju tokom punjenja te domet ne smije biti poteškoća.

 • Kako i gdje puniti plug-in hibrid?

  Većina ljudi puni svoje automobile preko noći kod kuće, gdje su ispod nadstrešnice ili u garaži postavili zidnu kutiju za punjenje. Drugi imaju mogućnost punjenja na javnim mjestima za punjenje koja postaju sve brojnija.

 • Koliko dugo traje punjenje baterije?

  Trajanja punjenja razlikuju se i zavise od faktora poput spoljne temperature, trenutne temperature baterije, opreme za punjenje, stanja baterije i stanja vozila. Više informacija o trajanjima punjenja na raspolaganju je u tehničkim specifikacijama za svaki plug-in hibridni model.

 • Kakva je razlika između blagog hibrida, potpunog hibrida i plug-in hibrida?

  Blagi hibrid, koji ne može biti punjen sa kablom, koristi elektromotor za podršku motoru sa unutrašnjim sagorijevanjem. Potpuni hibrid odlikuju veći elektromotor i baterija u odnosu na blagi hibrid. Potpuni hibrid elektromotorom može pokretati vozilo na kratke udaljenosti i puniti bateriju s motorom na unutrašnje sagorijevanje i preko regenerativnog kočenja. Plug-in hibrid može se puniti jednostavnim priključenjem na mjesto za punjenje kod kuće ili na javno mjesto za punjenje. Plug-in hibrid pruža veći domet sa isključivo električnom vožnjom zahvaljujući velikom baterijskom sklopu i elektromotoru. Plug-in hibrid ispunjava brojne potrebe dnevne vožnje.

 • Koji modeli Volvo su na raspolaganju kao Recharge plug-in hibridi?

  Od 2019. godine svi naši modeli su na raspolaganju s tehnologijom pogona Recharge plug-in hibrida.

 • Koji kabal za punjenje je na raspolaganju za model Volvo Recharge?

  Vaš Volvo Recharge plug-in hibrid serijski je opremljen kablom za punjenje koji zadovoljava visoke zahtjeve iz područja električne sigurnosti (kabal Mode 2). Ovaj kabal od 7 metara, koji je na raspolaganju u različitim inačicama (6 A, 8 A ili 10 A, ovisno o tržišta), omogućava snagu punjenja od 1,4 do 2,3 kW preko kućanske utičnice. Za kraće vrijeme punjenja kod kuće možete izabrate jednofazni kabl od 16A »Blue Plug« ili trofazni "Red Plug" kabl koji omogućavaju snagu punjenja od 3,5 kW (jednofazno) ili 11 kW (trofazno). Za istinski praktično i jednostavno rješenje punjenja kod kuće, instalirajte našu trofaznu zidnu punionicu. Sa mogućnošću punjenja do 22 kW, ova zidna punionica je kompatibilna je sa generacijama električnih vozila koja tek dolaze. Za praktično i sigurno punjenje kod kuće, dostupan vam je Mode 3 jednofazni 16A kabl za punjenje kao dodatna oprema. Ovaj kabl dužine 4,5 metara praktičan je za imati nositi sa sobom u slučaju kada nema kablova na punionici. Za više informacija, molimo kontaktirajte svog Volvo Car dilera.

Druge vrste elektrificiranih motora.

Znak za bateriju i električni priključak
Recharge Pure electric

Potpuno električni pogon – za nečujno, snažno i savršeno iskustvo vožnje bez emisija gasova iz izduvnih cijevi.

Znak za benzinsku pumpu i bateriju
Blagi hibrid

Učinkovita tehnologija pogona, pri kojem električna energija podržava rad benzinskih i dizel motora za uglađeniju vožnju s manjom potrošnjom goriva.