Budućnost u vožnji - inovacije u automobilima

Auto inovacije

Budućnost vožnje

Kako Volvo Cars mogu promijeniti vaš život

Ponovo definišemo kako doći od tačke A do tačke B

Želimo vam pružiti slobodu kretanja na lični, održiv i siguran način. Dakle, na prvo mjesto postavljamo vaše potrebe - koristeći najnoviju tehnologiju koja vam pomaže u svakodnevnom životu. Izmislićemo novu tehnologiju tamo gdje još nema i kombinovaćemo tehnologije za stvaranje novih iskustava.

Naše ambicije su usmjerene na ljude, sigurnost i održivost:

U novom automobilu Volvo niko ne smije biti ozbiljno povrijedjen ili ubijen.
Oko 50 odsto automobila koje proizvodimo i prodajemo električno će biti do 2025. godine.
Osim toga, želimo 40% manji ugljenični otisak po automobilu do 2025. godine.

 

Vrijeme je za promjenu

Unaprijedili smo sigurnost na putevima za skoro vijek. Naši trenutni modeli Volvo opremljeni su sigurnosnom tehnologijom i spadaju u najsigurnije automobile koji su ikada postojali. Sledeća revolucija u poboljšanju sigurnosti u saobraćaju najveći je izazov od svih: istraživanje pokazuje da se mora riješiti ponašanja vozača kako bi se dodatno smanjile smrtne žrtve i povrede na našim putevima. Tri pitanja ponašanja koja su uzrok mnogih ozbiljnih nesreća su prebrza vožnja, opijenost i zbunjenost.

Tri izazova za sigurnost na putevima

Ubrzavanje
Loša prilagodjenost brzine u određenim saobraćajnim situacijama rezultuje smanjenom kontrolom tokom vožnje. Prekoračenje brzine i dalje je jedan od glavnih uzroka smrtnih slučajeva u saobraćaju.

Trovanje
Opijenost vozača predstavlja jednu od najvećih opasnosti za sigurnost u saobraćaju. Nedostatak fokusa i sporo vrijeme reakcije uzrokovano opijenošću mogu neizmjerno uticati na vozačke sposobnosti i kao rezultat toga dovesti do teških povreda ili smrti.

Ometanje
Distrakcija je faktor rizika za sve vozače i predstavlja veliki problem za sigurnost na putevima. Slično riziku od opijenosti, odvlačenje pažnje može dovesti do sporijeg vremena reakcije i gubitka kontrole tokom vožnje.

Tri izazova za sigurnost na putevima - prebrza vožnja, opijenost i ometanje pažnje
Podržavanje sigurnije vožnje

Podržavanje sigurnije vožnje

Preuzimajući decenijsko vodjstvo u istraživanju sigurnosti na putevima, naučili smo iz proučavanja desetina hiljada nesreća u stvarnom svijetu i prepoznali smo važnost rješavanja ova tri ključna područja ponašanja ljudi. Zalažemo se za pronalaženje načina da pomognemo ljudima da postanu najbolji pokretači koji mogu biti.

Iz iskustva znamo da napredne sigurnosne inovacije mogu napraviti razliku. Inovacije koje podržavaju vozače kada im je najpotrebnija - intuitivna tehnologija koja radi zajedno sa upravljačkim programima, a ne protiv njih. Inovacije koje podržavaju vozače kada im je najpotrebnija - intuitivna tehnologija koja radi zajedno sa upravljačkim programima, a ne protiv njih.

Narandžasti Volvo automobilski ključ. Ovo je novi Care Key za sigurniju vožnju što olakšava održavanje sigurne brzine
Care Key

Nedavno smo predstavili našu inicijativu Care Key koja ima za cilj rješavanje brzine, jednog od glavnih izazova sigurnosti saobraćaja na putevima. Vozači Volvo mogu pomoću Care Key-a postaviti ograničenja najveće brzine automobila, što olakšava održavanje sigurne brzine kada je automobil pozajmljen mlađim i neiskusnim vozačima. Care Key je sada standardno u svim novim Volvo automobilima od ove godine i odražava našu ambiciju podržati bolje ponašanje vozača.

Brzinska kapa - svaki novi Volvo automobil sada dolazi sa ograničenom maksimalnom brzinom.
Brzinska kapa

Svaki novi Volvo automobil sada dolazi s ograničenom maksimalnom brzinom od 180 km / h što isporučujemo uz naše obećanje da ćemo uvesti takvo ograničenje najveće brzine - jer je prevelika brzina jedan od glavnih faktora rizika sigurnosti saobraćaja. Motivacija vozača da smanje svoju brzinu samo je jedan dio naše posvećenosti preuzimanju aktivne odgovornosti u nastojanju da postignemo nula smrtnih slučajeva podržavajući bolje ponašanje vozača.

Kamere u automobilu, zajedno sa drugim senzorima, omogućit će automobilu intervenciju kada vozač rizikuje ozbiljne povrede.
Kamere u automobilu

Radimo na rješenjima za automobil kako bismo pomogli riješiti dva glavna faktora rizika sigurnosti u saobraćaju: ometanje i opijenost. Kamere u automobilu, zajedno sa drugim senzorima, omogućit će automobilu da podržava vozača putem Volva na pozivu i kada očito pijani ili ometani vozač prijeti ozbiljnim povredama ili smrću, automobil će se zaustaviti na sigurno zaustavljanje. Ova nadolazeća tehnologija namijenjena je pružanju podrške vozačima u ekstremnim situacijama u kojima gube sposobnost upravljanja automobilom na siguran način.

Otkrijte naš pristup budućnosti mobilnosti

Volvo Recharged

Naši automobili su uvijek dizajnirani kako bi zaštitili ljude. Sada ćemo ih dizajnirati da pomognemo zaštiti planetu.

Konvergentne tehnologije

Naučite kako Volvo Cars vidi konvergirajuće tehnologije u područjima povezanosti,
sigurnost i pogon, mijenjajući način na koji živite.

Naš pristup je drugačiji

Stavljamo ljude na prvo mjesto. Uvijek smo i uvijek ćemo. Naša tri ključna inovacijska područja - povezanost, elektrifikacija i sigurnost - daju nam jasan fokus na pojednostavljenje vašeg života, pomažući vam da smanjite svoj uticaj na planetu i čuvate vas. Saznajte više o našim fokusnim područjima za inovacije u nastavku.

The three key innovation areas for Volvo are connectivity, electrification and safety.
Connectivity is one of the key innovation areas for Volvo

Povezivost

Naš je cilj vratiti nedelju dana kvalitetnog vremena godišnje s novim Volvom od 2025. godine

Electrification is one of the key innovation areas for Volvo

Elektrifikacija

Do 2025. godine želimo postići cilj da bi potpuno električni automobili zastupali polovinu naše prodaje vozila

Safety is one of the key innovation areas for Volvo

Sigurnost

Niko neće izgubiti život ili biti teže povrijeđen u novim Volvo automobilima

Volvo Cars Tech Fund njeguje inovacije koje će nas odvesti u bolju budućnost

Početak inovacija

Blisko sarađujemo sa tehnološkim startapovima i osnovanim tehnološkim kompanijama kroz Volvo Cars Tech Fund kako bismo njegovali inovacije koje će nas odvesti u bolju budućnost.

Pročitajte više o Volvo Cars Tech Fund

Vizija stvari koje dolaze

Vidimo budući svijet u kojem su potpuno povezana autonomna električna vozila ono što vas prebacuje od A do B. Razvili smo 360 koncept kako bismo oživjeli našu viziju budućnosti. Svi smo različiti i imamo individualne potrebe za mobilnošću, tako da se naša nova rješenja moraju stalno razvijati kako bi vam ponudila siguran, ekološki prihvatljiv i ličan način putovanja. Ovo je sasvim nov način razmišljanja o tome šta je automobil i kako ga koristiš - svoj način.

Inovacije nikad ne idu izvan stila

Uvijek se radujemo i pronalazimo nove načine da vas zainteresujemo, da vaš život učinimo lakšim i ugodnijim. To radimo godinama.

Istražite naše inovativne inovacije