Pogon

Učinkovita snaga danas

Električna, plug-in hibridna i blaga hibridna tehnologija

Odlučni za promišljeniji put

Do 2025. godine približno 50 posto automobila koje proizvodimo i prodajemo zastupaće električni automobili.

Svijet se mijenja, mi takođe. Volvo Cars ozbiljno shvata klimatske promjene i zagađenje.
Već sad nudimo široku paletu nagrađivanih plug-in hibridnih sistema prenosa te trenutno uvodimo naše riješenje blagog hibridnog pogona. Naši automobili Pure Electric već su na putu.

Neprekidno kretanje

Volvo Cars svoju tehnologiju sistema prenosa zasniva na konceptu efikasne snage bez kompromisa. Proizvodnji sistema prenosa pristupamo modularno kako bi naše konstrukcije motora pružile upečatljive karakteristike sistema prenosa koje se ujedno mogu kombinovati i s elektrifikacijom. No, to nije sve. U nastavku možete saznati više o različitim vrstama sistema prenosa i pogona kojima raspolažemo danas i koje ćemo lansirati u skoroj budućnosti.

Budućnost je električna

U to smo uvjereni. Uvjereni smo u činjenicu da će potpuno električni automobili predstavljati približno 50 posto naše godišnje prodaje do 2025. godine.

Plug-in hybrid

Naša Twin Engine plug-in hibridna tehnologija pruža beskompromisnu kombinaciju performansi, užitka u vožnji, efikasnosti, prostranosti u unutrašnjosti i prtljažniku te prilagodljivosti.

Motori s unutrašnjim sagorijevanjem

Naši nagrađivani motori opremljeni su naprednom tehnologijom unapređenja koja osigurava responzivnu snagu, onda kad je to potrebno te inovativnom upotrebom turbo punjenja, kao i super punjenja.

Održivo razmišljanje

"Omtanke" je švedski izraz za brigu i razmatranje te takođe “za ponovno razmišljanje”. Izraz odražava našu predanost zaštiti onoga što je važno za Vas i društvo u kojem živimo. Pročitajte više o našem pristupu održivosti - od etičkih poslovnih praksi do brige za okolinu.

Više

Istinski doživite naše inovacije

Prijava na test vožnju

Istražite naše druge inovacije

Nadahnuti gotovo vijekom inovacija koje uvode promjene u svijet, oduvijek smo oblikovali automobile koji stavljaju ljude na prvo mjesto.