Volvo V60 T6

Twin Engine motori iz Volvo Cars

Plug-in hibridna tehnologija

Našu plug-in hibridnu tehnologiju mi nazivamo Twin Engine. Ova napredna tehnologija kombinuje pouzdane performanse sa stilom vožnje koji odgovara svima.

Centralni displej koji pokazuje različite modove vožnje

Uključite se u budućnost

Naši Twin Engine automobili nude jedno od najsnažnijih i najekonomičnijih vozačkih iskustava današnjice. Beskompromisna kombinacija energije iz baterija i efikasnog benzinskog motora daje novo značenje pojmu fleksibilnosti i nezaboravnog vozačkog iskustva. Volvo Cars plug-in hibridna Twin Engine tehnologija dodata je svim novim modelima koji smo lansirali od 2014. godine, nudeći beskompromisni miks čiste hibridne snage.
Centralni displej koji pokazuje različite modove vožnje

Vozački modovi za svaku priliku

Twin Engine plug-in hibridni modeli su konstruisani tako da prepoznaju potrebe vozača. Uz pomoć različitih modova vožnje koji su vam dostupni, moći ćete lagano da jezdite kroz dan u "Pure" modu, zujite okolo u "Power" modu ili da maksimizirate efikasnost u hibridnom modu.

Pure

U "Pure" modu vaše vozilo koristi samo električnu energiju. Puna baterija u mogućnosti je da ljudima ponudi da se dovezu na posao i odvezu sa njega svakog dana, eliminišući na taj način zagađenje i troškove goriva.

Hybrid

U "Hybrid" modu Twin Engine pogon korisiti i električni motor i motor sa unutrašnjim sagorijevanjem da bi postigao najbolji efekat, uz maksimizaciju efikasnosti i minimiziranje štetnih emisija. Hibridni mode je optimalan za većinu uslova vožnje.

Power

Kada vas obuzme želja za sportskom vožnjom, odaberite "Power" mod. On kombinuje snagu električnog motora i motora sa unutrašnjim sagorijevanjem kako bi ponudio istinsko vozačko iskustvo visokih performansi.

Napunite i vozite

Nikada nije bilo bolje vrijeme da se prebacite na električnu mobilnost. Naša vozila su dizajnirana sa fokusom na vozača i za što jednostavnije i zabavnije uživanje u svakodnevnim aktivnostima.

Volvo zidni punjač
Napunite svoj Volvo

Bez obzira da li svoje vozilo punite kod kuće, na poslu ili u gradu, uvidjećete da je to jednostavno poput punjenja mobilnog telefona.

Jednostavna promjena između modova vožnje kod Volvo plug-in hibrinog Twin Engine pogona
Odaberite svoj mod vožnje

Naši plug-in hibridni Twin Engine modeli nude različite modove vožnje prilagođene svakoj prilici - od snažnog "Power" moda, preko električnog "Pure" moda do balansiranog "Hybrid" moda.

Volvo elektrifikovana gama vozila

XC90
XC90 T8 Twin Engine

400 KS
do 7 sjedišta

Volvo S90
S90 T8 Twin Engine

400 KS
do 5 sjedišta

XC60
XC60 T8 Twin Engine

400 KS
do 5 sjedišta

Žena koja sjedi u udobnom sjedištu svog Volvoa

Često postavljana pitanja

 • Zašto je Volvo Cars odlučio da se okrene ka električnom pogonu?

  Radimo na inovacijama u vezi električnog pogona još od 1970.godine. Za nas je to prirodni tehnološki progres i jasna poruka i posvećenost ka održivoj mobilnosti i smanjenju emisija.

 • Koje su glavne prednosti elektrifikovanog pogona u odnosu na motore sa unutrašnjim sagorijevanjem?

  Elektrifikovani pogoni nude brojne prednosti - od smanjene emisije štetnih izduvnih gasova i smanjenih troškova goriva do isporučivanja veće snage i ubrzanja koja podsjećaju na polijetanje aviona.

 • Da li su elektrifikovani pogoni skuplji od benzinskih i dizel motora?

  Zavisi. Uskoro ćemo ponuditi veliki izbor elektrifikovanih pogona koji uključuju laku hibridnu tehnologiju, plug-in hibride i čisto električna vozila. Elektrifikovana vozila zahtijevaju manje troškove održavanja i manje troškove goriva, dok je cijena baterija sada dostigla tačku kada zaista ima logike odlučiti se za elektrifikovani automobil.

 • Šta je plug-in hibridni automobil?

  Plug-in hibridni automobili, poznatiji i pod skraćenicom PHEV, su automobili koji kombinuju motor sa unutrašnjim sagorijevanjem i električni motor koga pokreću baterije kako bi prenio svu snagu na točkove.

 • Koje vrste baterija koriste Volvo Twin Engine plug-in hibridi?

  Volvo Cars trenutno koristi litijum-jonske baterije u Twin Engine vozilima. Baterija je kreirana tako da traje koliko je i životni vijek automobil.

 • Koliki je domet u čisto električnom modu kod plug-in hibrida?

  Naši Twin Engine plug-in hibridi su dizajnirani da zadovolje prosječne dnevne potrebe za putovanjima. Sam domet električnog vozila naravno zavisi od modela, stila vožnje, topografije terena i uslova na putu. Glavna prednost plug-in hibrida je to što uvijek imate benzinski motor u rezervi između dva punjenja baterije, tako da domet nikada nije prepreka.

 • Kako i gde mogu da dopunim svoj elektrifikovani automobil?

  Većina ljudi svoj automobil puni tokom noći kod svoje kuće uz pomoć zidnog punjača koji se montira u njihovom dvorištu ili u garaži. Ostali imaju mogućnost da se dopune na poslu ili na javnim punjačima, kojih je sve više na putevima.

 • Koliko dugo traje punjenje baterija?

  Vreme punjenja najviše zavisi od izvora energije i amperaže koju isporučuje. Možete pronaći različita vremena punjenja baterija u tehničkoj specifikaciji svakog od naših dostupnih elektrifikovanih modela.