Извршен менаџмент тим

Воден од Претседателот и Главен извршен директор, Håkan Samuelsson, и надгледуван од Одборот на Директори на Volvo Car AB, 14-те членови на Извршниот менаџмент тим го водат бизнисот во Volvo Car Групацијата.

Håkan Samuelsson

Претседател и Главен извршен директор

Hans Oscarsson

Постар Потпретседател за финансии и Главен финансиски директор

Björn Annwall

Постар Потпретседател за Стратегија, Бренд и Продажба

Lex Kerssemakers

Постар Потпретседател за регион Америка

Lars Danielson

Постар Потпретседател за регион Азија Пацифик

Anders Gustafsson

Постар Потпретседател за регион EMEA

Thomas Ingenlath

Постар Потпретседател за Дизајн

Javier Varela

Постар Потпретседател за Производство и Логистика

Henrik Green

Постар Потпретседател за Истражување и Развој

Hanna Fager

Постар Потпретседател за Човечки ресурси

Paul Welander

Постар Потпретседател за Менаџмент на линија на автомобили

Maria Hemberg

Постар Потпретседател за Правно и корпоративно управување на групацијата

Jonathan Goodman

Постар Потпретседател за Корпоративни комуникации

Atif Rafiq

Постар Потпретседател за Информативни технологии на групацијата и Главен дигитален директор