Постар Потпретседател за Американски регион и Претседател и Главен извршен директор за Volvo Cars of North America

Lex Kerssemakers

Роден: 1960

Место на раѓање: Холандија

Достигнувања:
Обемно глобално искуство во водење на тимови во Велика Британија, Германија, Шведска и Холандија

Компании за кои работел: Volvo Cars

Работно искуство:
2011- 2014 Постар Потпретседател, Производна стратегија и Менаџмент на линија на возила, Volvo Cars
2009 - 2010 Претседател, Volvo Car Overseas Corporations, Volvo Cars
2004 - 2009 Постар Потпретседател за Бренд, Продажна бизнис стратегија, Volvo Cars
2002 - 2004 Постар Потпретседател за Глобален Маркетинг, Volvo Cars 
2000 - 2002 Потпретседател за Продажна бизнис стратегија, Volvo Cars 
1999 - 2000 Менаџер за регионите Бенелукс и Велика Британија, Volvo Cars Europe, Белгија
1996 - 1999 Потпретседател за Маркетинг на производи, Volvo Cars Central Marketing, Белгија

Биографија:
Lex Kerssemakers има основни познавања од продажна стратегија, купување и продажба и маркетинг. Тој има водено интернационални тимови во Велика Британија, Германија, Шведска и Холандија. Г-дин Kerssemakers има служено под Шведско, Американско и Кинеско водство, здружувајќи ги ставовите на акционерите и потрошувачите.

Извршен Менаџмент Тим