Постар Потпретседател за Правни работи и Генерален советник

Maria Hemberg

Родена: 1964

Место на раѓање: Шведска

Достигнувања:
Глобална улога во правни работи низ Кина, Соединети Американски Држави, Кореа и Бразил.

Companies worked for:
Mannheimer Setterlöf, Slaughter & May, Mannheimer Swartling, SKF AB

Работно искуство:
2000 – 2012 Правен Советник, SKF AB
1997 – 2000 Адвокат, Виш соработник , Mannheimer Swartling
1997              Правен соработник, SCA Hygiene Products AB
1994              Надворешен правен соработник & May
1990 – 1996 Виш соработник Mannheimer Swartling
1988 – 1989 Правен службеник, District Court of Gothenburg
1988              Приправник Mannheimer Setterlöf

Биографија:
Maria Hemberg има повеќе од 25 години искуство во бизнис правото работејќи во приватна пракса и како внатрешен советник во компанија. Пред да се приклучи на Volvo Car Group, г-ѓа Hemberg работела како правен советник во AB SKF со фокус на M&A и била член на Менаџмент тимот на автомобилскиот оддел.

Извршен Менаџмент Тим