" "

Intellisafe

Редефинирање на безбедноста, секој ден

Посветени сме на тоа да го направиме возењето полесно и побезбедно. Нашата визија е никој да не загина, ниту да биде сериозно повреден во новите автомобили на Volvo до 2020. Денес нашите технологии IntelliSafe ве поддржуваат додека возите, помагајќи да се спречат сообраќајки и заштитувајќи доколку се случи некоја.

Поддршка и превенција

Безбедните патувања се за повеќе уживање

Градска безбедност

Вашиот ко-пилот на аптот

Сметајте го City Safety како ко-пилот кој секогаш е тука да внимава на вас - детектирајќи опасности пред вас, предупредувајќи ве и припремајќи ги сопирачките за брз одговор. Доколку судир е неизбежен автоматски ќе се вклучат сопирачките, правејќи ударот доколу може да не се случи или пак да се намали.

INTELLISAFE AUTOPILOT

Во иднината, вашето возило ќе ја врши работата

Дозволете му на вашето Волво да се погрижи за возењето и да го контролира вашето време со автопилотот IntelliSafe . Нашата технологија за автономно возење ќе ги револуционализира патувањата и ќе најде побезбеден и попродуктивен начин за патување.

Заштита

Спремни за неочекуваното

Непредвидливи работи се случуваат на патот, затоа ги создадовме опциите да ве држат на патот колку може по сигурни.

Технологиите IntelliSafe се разликуваат од модел до модел