автономно возење

Пробите во Гетеборг почнуваат во 2017

Придружете ни се во развивањето на самовозечките автомобили на иднината

Drive Me е нашиот проект за автономно возење со широки размери, каде ставаме вистински луѓе зад воланот во Volvo XC90 на јавни патишта. Во почетокот на 2017 ќе бараме возачи од Гетеборг да учествуваат - Ако сакате да учествувате, информирајте се подолу.
Stay up to date

Што е автономно возење?

Веруваме дека возењето треба да е побезбедно, одржливо и поповолно. За For Volvo Cars, технологијата треба да го олесни животот. Затоа нашиот пристап кон автономното возење се осврнува на луѓето што ќе го користат. Нашите идни коли ќе бидат способни за навигација без човечки придонес, опремени со сензори кои ја исчитуваат околината, приспособувајќи се на променливите сообраќајни услови.

Возење без надзор

Автономно возење без надзор, возилото го изведува целото возење бидејќи е безбедо да се потпрете на технологијата на управување, сопирање и забрзување. Луѓето во возилото не мора да го контролираат автомобилот.

Возење со надзор

Со години, возилата ан Volvo го поддржуваат возачкото искуство, помагаат возилото да одржува растојание од автомобилот напред или да остане на лентата. Но, дури и автомобилите што нудат управување, растојание и брзина, ја поддржуваат потребтаа од постојано надгледување од страна на возачот.

Зошто автономни автомобили??

Автономните автомобили кои работат без надзор ќе го револуционираат општеството, ќе ја подобрат глобалната економија и ќе го променат начинот на кој располагаме со времето. Како најголема промена во мобилноста од периодот на пронајдокот на автомобилите пред 130 години, сметаме дека има многу причини за да ги очекуваме промените. Во Volvo Cars веруваме дека првите автономни возила кои работат без надзор ќе се најдат на пазарот во 2021 година. Она што го прави уникатен нашиот пристап кон автономното возење е фокусот кон луѓето – не само кон технологијата.

How we got here

Денес, Volvo Cars е водечки авторитет во автономната технологија. Истражете ги техничките иновации и истражувањата кои ни овозможија да бидеме уверени во врска со нашите идни самовозечки возила.
Previous:

Next:

Be the first to know

Следете не на социјалните мрежи за новисти за автономното возење

test