12:30 AM | December 15 2015

Визија што го воодушеви светот

Volvo Cars го истакна својот фокус на човеко-центричните иновации во 2015 година во Auto Show во Лос Анџелес кадешто ја откри дизајн-студијата на Concept 26.
"Концептот коj покажува како идните ентериери на Volvo автомобилите може да бидат дизајнирани за да се оптимизира користа од технологијата IntelliSafe авто-пилот која предизвика многу медиумски реакциии. Road и Track го опишаа како „една од најпознатите неконвенционални автомобилски откритија на кои сме сведоци"..

Concept 26 има три начини: Drive, Create и Relax што го менуваат внатрешниот распоред за да му овозможат на возачот да го искористи поголемиот дел од своето време без разлика дали вози или ја има препуштено контролара на автомобилот. Уникатните седишта го чуваат возачот во текот на транзицијата помеѓу режимите, маса на отворање ги поддржува работните или слободните активности. Совозачката страна од контролната табла се претвора во 25-инчен екран во којшто возачот може да ужива кога автомобилот вози самостојно.

Autoblog рече: "Concept 26 е доказ дека Volvo навистина е сериозен во врска со овие работи за автономно возило; Тоа покажува дека фирмата размислува не само за техничките пречки на автономните автомобили, туку и како да понуди задоволувачко искуство за оние кои го сакаат тоа". Motor Trend го опиша како "првиот реален поглед во она како автомобилската внатрешност би можела да изгледа во блиска иднина ".

Volvo Concept 26, именувана по бројот на минути што возачите, во просек, го поминуваат во нивното дневно возење . Неговата цел е да го направи тоа време позначајно преку паметниот дизајн и авто-возечката технологија. Digital Trends рече Concept 26 : „Concept 26 ја осмисли внатрешноста така што им даде на патниците повеќе време", додека The Verge ја опиша како "временска машина за да добиете назад дел од времето".;.

Concept 26 исто така воведува нова интерпретација на луксузни Volvo автомобили. Tech Insider рече „Волво сака да им даде на своите клиенти подобрено искуство додека се возат наоколу во автономни возила".

За разлика од некои автономни концепти на автомобили, Concept 26 е базиран на постојаната платформа на производствени автомобил (Volvo Cars' Scalable Platform Architecture) и цели на она што е можно да се добие во блиска иднина. Според тоа CNET покажува дека "постои мост помеѓу сегашноста и иднината на мобилноста". BGR кажа едноставно: "Замислата на Volvo за она каков е автомобилот на иднината изгледа неверојатно кул."  

НОВОСТИ ВО АВТОНОМНОТО ВОЗЕЊЕ

Дознајте повеќе за автономните автомобили и автономното возење со Волво автомобилите

Архива