Како клиентите ги обликуваат самовозечките автомобили

Назад
HeritageNews TextHeader
Published 12:00 AM, July 7 2016

Андреас Штрасер, раководител на истражувањата и автомобилските стратегии на Volvo Cars, зборува за тоа како корисниците помагаат да се формира самовозечки автомобили на иднината. >

Volvo Cars користи потрошувачки клиники за да ги развие сопствените автономни технологии – кажете ни повеќе.

&"Имаме лаборатории на клиент фокусирани на тоа автономното возење да започне во моментов.Сега тие се во Лондон, Лос Анџелес и Шангај. Ние сакаме да дознаеме што луѓето навистина мислат за автономното возење и како можеме да го направиме тоа што е можно покорисно. ";

Како го правите тоа?

&"Првиот чекор е да се инсталира камери и единици за следење во автомобилите на луѓето и да ги следиме околу една недела за да се видиме што прават, каде одат и како тие всушност се однесуваат. "

&"Овој процес е корисен бидејќи секогаш кога ќе зборуваш со луѓето не секогаш ги дознаваш нивните вистински намери - тие сакаат да прикажат одредена слика за себе."

&"Користење на фото апарати и снимки значи дека ќе добиеме непристрасен поглед на она што луѓето прават во автомобилот, што е одлично, бидејќи тоа ни овозможува да ги идентификуваме можностите каде автономното возење може да помогне."

Што е следниот чекор?

&"Вториот чекор е да ги ставиме овие луѓе, како и други учесници, во соба и направиме групна дискусии. Ние зборуваме општо за возењето, за патувањето, а потоа за автономното возење, како едно од потенцијалните решенија.

&"Тогаш некои среќници се поканети на дво-часовно интервју, каде што навистина одиме во детали. Ние го забораваме она што сме го дознале и велиме, во ред, ајде да погледнем е едно типично возење и имаме случки А, Б, Ц, Д , зошто и како автономното возење би ви помогнало? "

"Кои се луѓето со кои ќе се разговара? Дали се тие клиенти на Volvo?"

&"Ние регрутираме мешавина на луѓе. Volvo е во пат на трансформација, така што е важно да се разговара со нашите сегашни клиенти и оние кои во моментов не поседуваат Volvo да се осигураме дека нашите идни производи им се привлечни.";

Како информациите кои ги собирате влијаат на развојот на проектот за Drive Me?

&"Постојат неколку големи одлуки на кои оваа работа ќе влијае. Прво, ќе извести како ние дизајнираме кориснички интерфејс за автономно возење. Тоа е исто така можност да се биде сигурни дека сме на вистинскиот пат за проектот Drive Me и дека нашиот фокус треба да биде на враќање на изгубеното време за време на возење."

Дали вашите наоди влијаат на тоа како автомобилите се однесуваат и како функционира технологијата?

&"Всушност, да. Прашуваме:„што е тоа што те прави добар возач“ и многу напор се троши на довербата. Што ќе им овозможи на луѓето да му веруваат на самовозечкиот автомобил? "

&"Одговорите ќе ни помогнат да утврдиме како се создава доверба и каков вид на возач сакаат IntelliSafe Autopilot да биде."

Кои се повеќето изненадувачки работи што сте ги научиле досега?

&"Интересна работа за мене е тоа што луѓето се чини дека се многу повеќе отворени кон идејата од она што квантитативните истражувања ни го покажаа. Постојат пречки, се разбира, но во целост луѓето со кои разговаравме беа многу поотворени кон автономно возење и неоговите можности. ";

Како се пристапува Volvo автономно возење различно од други брендови?

&"Една работа што го разликува Volvo е тоа што со Drive me мислам дека ние поставиvme репер во индустријата."

&"Еден од проблемите во развојот на автономнo возење е дека индустријата развива технологија, без вклучување на клиентите. Никој не се потрудил да каже: „Во ред, ајде да ги ставиме овие автомобили во рацете на купувачите и да видиме што ќе се случи во реалниот живот“

&"Клиентите смислија нови начини на употреба на автомобилот и светот има нови начини и нови работи кои ги додава во вашите автомобили, а кои никогаш не сте ги очекувале. Тест возачите се во ред, но само со ставање висистински луѓе во автомобил ќе дознате се што ви треба. "