Volvo и Uber ги здружуваат силите за да направат самовозечки автомобил

Назад
HeritageNews TextHeader
Published 12:00 AM, August 15 2016

Соработката помеѓу Volvo Cars и Uber за да се направи основата за авто-возење на автомобилите ќе направи важен чекор во патот на Volvo Cars кон воведување на автономни возила.

Заедничкиот проект ќе помогне да се создаде возило врз основа на Volvo XC90, кој може да се користи од страна на Volvo и Uber како основа на самовозечки автомобил. Двете фирми ќе работат на создавање на вишок - back-up системи кои овозможуваат автомобилот да продолжи да работи во случај на било какви грешки и има способности потребни за самовозечки автомобил.

&" Ова е заеднички проект ", рече Маркус Ротхоф, директорот Volvo Cars за програмата на авто-возење ." Проектот е да се развие базата на автомобили кои ќе се користат за нашите автономни автомобили. Автомобилот ќе има дополнителни решенија за сите клучни автономни функции, како на пример сигнализација, сопирање и управување. "

Заедничкиот проект е показател за тоа како иднината на превозот се менува. Иако има само седум години, желбата брзо стана важен дел од индустријата и ќе продолжи да го обликуваат начинот на кој ние се движиме. " Автомобилската индустрија оди напред благодарение на фирми како што е Uber", рече Ротхоф. " Или сте дел од ова нарушување или ја пропуштате иднината. "

Прочитајте го целиото соопштение.