Детска безбедност, од Volvo

Знаењето спасува животи

Лота Јакобсон и Фредрик Херлин - главен технички раководител во Центарот за безбедност на Volvo Cars и технички раководител во Внатрешна безбедност на Volvo Cars, зборуваат за тоа што го прави Volvo лидер во детската безбедност.


Визија за безбедност за сите

Патување во прва класа за вашето дете

Истражуваме нов начин да им го олесниме животот на родителите и децата со нашиот концепт на детско седиште Excellence. Направено ексклузивно за XC90 Excellence, нашиот најлуксузен модел досега, ова седиште е свртено наназад за оптимална заштита и обезбедува извонредна заштита, пристап и сестраност.


Stylish. Safe. Our new child seats

Нашите нови детски седишта го комбиираат сето тоа што знаеме за безбедноста со скандинавскиот дизајн. Направени од текстил со 80% природна волна за извонредна удобност, тие се најудобните детски седишта што сме ги направиле досега. Со нашите детски седишта, каде и да одите, Volvo ги заштитува вашите деца, во секој автомобил.

Read more