Concept Coupe

Доверливата убавина

Томас Ингелат, потпретседател за дизајн

„Ослободени од површна возбуда“

Новиот концепт Coupe на Volvo открива како можеме да го обликуваме нашите автомобили отсега натаму.

ИЗВОНРЕДНО ДЕТАЛИЗИРАН

Прекрасно минимален

Смели пропорции, извонредно мајсторство и иновативна технологија оформена околу возачкото исакуство на луѓето.

Концептуални Volvo Cars

Концептното купе е прво во серијата од три концептуални автомобили, со што сите од нив ја претставуваат новата генерација на Volvo модели, почнувајќи со новото XC90 во 2014 година.

Наши иновации

Се што правиме е дизајнирано околу луѓе, затоа секоја иновација што ја рпавиме е дизајнирана да го поедностави и подобри вашиот живот. Ние сме посебно горди на нашите напредоци во ефикасната моќ, конективноста и безбедноста. Ние го нарекуваме нашето размислување во овие простори: Drive-E, Sensus, и IntelliSafe.