Volvo S60 Polestar

Кога возењето е важно

Почуствувај ја моќта и стабилноста на над 70 модификации на оригиналниот S60 за ултимативно секојдневно возење.

Енергетска одржливост

Одржливост. Volvo изработува долготрајни одржливи возила. Ние во Polestar ја споделуваме таа посветеност.

Нашите мотори во однос на пропулзијата кај оригиналните Volvo S60 и V60, направени се над 70 модификации и надградби без негативен одраз на ефикасноста или на емисијата на јаглероден диоксид.

Оваа нова генерација, на лесен систем на пропулзија Drive-E, вклучувајќи многу ефикасен четирицилиндричен мотор на бензин од 2 литра (Т6), споен со новиот автоматски менувач Geartronic™ со осум брзини, ви обезбедува оптимални перформанси на секоја брзина на моторот.

Од стаза на пат.

Рафинирано со искуството и инжињерингот на скоро две децении на тркачките патеки, S60 доби огромен развој да постане возило со високо перформанси, заслужувајќи ја својата Polestar значка.

Управување кое одговара

Опремено со 80% поцврсти пруќини и амортизери, шасијата на S60 Polestar одговара на секоја нерамнина на патот.

Мазно менување

Земете ја контролата со автомоатскот 8-брзински менувач на S60 Polestar или со лопатките за менување, калибрирани по спецификациите на Polestar..

Прецизно сопирање

Систем за сопирање со висок капацитет, во пар со специјализирани тркала и гуми за лете и зиме, креаираат суперирона сопирачка издржливост.

- Jalopnik -

Мене ме купија со овој концепт. Како патнички автомобил, едноставно е беспрекорен.

ИСКУСИ ГО POLESTAR

За да искусите оптимално возење и контрола, закажете тест возење на S60 и V60 Polestar возилата во локалното дилерство или склопете свој, пред да седнате во возачкото седиште.

Дознајте повеќе
За повеќе информации посетете го сајтот на Polestar.


Go to Polestar.com