Volvo S90

Луксузен седан, редефиниран

Дизајниран за перформанси. Изготвен да импресионира. Направен од Шведска.

Извршен стил

Луксузен седан, на Шведски начин

Мирна изолација, интуитивна технологија и перформанси без компромис - ова е она што го одликува S90. Внатре, контролите налик на скапоцени камења и екран на допир кој го привлекува вниманието на окото Ви овозможуваат контрола на возењето. Луксузните материјали комбинирани со строго занаетчиство на чист дизајн е јазик кој е уникатно шведски. Секое патување во S90 е награда само по себе.

Поддршка за возачот

Pilot Assist

"За полесно возење, полуавтономниот погон на Pilot Assist го дополнува адаптивниот темпомат со додавање нежна поддршка на управувачот за да му помогне на автомобилот да е центриран во својата лента и со одредена брзина или оддалеченост од автомобилот напред. Pilot Assist може да биде активен до брзините прилагодени за автопат. Ако не ја држите раката на воланот, Pilot Assist автоматски се исклучува.Pilot Assist  е дел од IntelliSafe Assist.

Ве молиме запомнете: Возачот секогаш е одговорен за тоа како се контролира автомобилот, како и за одржување на точната дистанца и брзина, дури и кога се користи Pilot Assist. Полуавтономните системи, како што е Pilot Assist, се ограничени за тоа колку сила за забрзување, сопирање и управување може да применат. "
 

Поврзете го Вашиот автомобил

Bowers & Wilkins

Без разлика на кое седиште седите, нашиот Premium Sound by Bowers & Wilkins аудио систем Ви овозможува да ја слушнете музиката што ја сакате онака како што уметниците ја направиле. Револуционерната високотонска технологија и уникатниот сабвуфер со воздушен вентил даваат кристално јасно, моќно доживување на звукот.

Возење

Перформанси без компромис

"Нашиот T8 Twin Engine со хибридна технологија обезбедува возбудлив погон со бескомпромисна ефикасност. Со комбинирање на бензински мотор со високи перформанси и електричен мотор, овој мотор овозможува извонредни перформанси на автопат и патување со нулта емисии - со можност за погон на сите тркала кога е потребно.

Pure electric режимот приоритизира електричен погон со опсег на возење со нулта емисии до 40 км, идеален за дневно патување. Во Hybrid режим се користат и електричниот мотор и бензинскиот мотор за да се оптимизираат перформансите, потрошувачката на гориво и удобноста, додека режимот Power ја користи сета достапна моќност за да ги максимизира перформансите. AWD режимот се активира со целосен погон на сите тркала за подобрена влеча во лизгави услови."
 

Одберете го Зашиот стил

Inscription

Искусете го модерниот скандинавски луксуз.

R-Design

Совршена комбинација помеѓу задоволството при возење и перформансите.