Volvo V60 Polestar

Перформанси за Вистинскиот живот

Искусете го уживањето во возењето на возило со високи перформанси, подесено за барањата на секојдневните потреби.

Одржливост

Одржливост. Volvo изработува долготрајни одржливи возила. Ние во Polestar ја споделуваме таа посветеност.

Нашите мотори во однос на пропулзијата кај оригиналните Volvo S60 и V60, направени се над 70 модификации и надградби без негативен одраз на ефикасноста или на емисијата на јаглероден диоксид .

Оваа нова генерација, на лесен систем на пропулзија Drive-E, вклучувајќи многу ефикасен четирицилиндричен мотор на бензин од 2 литра (Т6), споен со новиот автоматски менувач Geartronic™ со осум брзини, ви обезбедува оптимални перформанси на секоја брзина на моторот.

Од патека на пат.

Усовршен со инжинерство и искуство од приближно две децении на тркачката патека, V60 помина низ екстензивен развој, заслужувајќи ја својата Polestar значка.

Одговорно управување

Опремен со 80% поцврсти пружини и амортизери, V60 Polestar е подготвен за секој предизвик на патот.

Лесно менување на брзини

Превземете ја контролата со осумстепенскиот автоматски V60 Polestar менувач или Polestar менувачот на волан, калибриран со спецификациите на Polestar.

Прецизно сопирање

Системот за сопирање со висок капацитет, со специјализирани тркала со зимски и летни гуми создава врвна сопирачка издржливост.

- Autocar -

Polestar е подготвен да создаде брза, безбедна и пријатен автомобил, и го тие го создадоа токму тоа.

ИСКУСЕТЕ ГО POLESTAR

За да искусите оптимално возење и контрола, закажете тест возење на S60 и V60 Polestar возилата во локалното дилерство или склопете свој, пред да седнате во возачкото седиште.

Дознајте повеќе
За повеќе информации постете го сајтот на Polestar .


Go to Polestar.com