Specifications

 • Engines
  • Engine Name
   D4204T11
  • Engine Type Description
   Četiri-cilindarski turbodizel
  • Power Train
   Pogon na sva četiri kotača
  • Number of Cylinders
   4
  • Engine Displacement
   1969 cc
  • Engine Bore
   82 mm
  • Engine Stroke
   93.2 mm
  • Max Engine Power (kW)
   165 kW
  • Horsepower (Hp)
   225 hp
  • Rev at max engine power
   4250 rpm
  • Torque
   470 Nm
  • Rev at max engine torque
   1750 - 2500 rpm
  • Fuel type
   Dizel
 • Capacity
  • Fuel Capacity
   71 l
  • Cargo Capacity
   1886 l
  • Towing Capacity
   2700 kg
 • Weights
  • Serving Weight
   2082 kg
  • Total Weight
  • Aut. mjenj. Geartronic s osam stupnjeva prijenosa
   2630 kg
  • Roof Max Load
   100 kg
 • Exterior Dimensions
  • Height
   1776 mm
  • Length
   4950 mm
  • Width
   2008 mm
  • Width inc. Mirrors
   2140 mm
  • Wheel Base
   2984 mm
  • Track Front
   1665 mm
  • Track Rear
   1667 mm
  • Turning Circle
   11.9 mm
 • Interior dimensions (w/o sun roof)
  • Head Room Front
   1051 mm
  • Head Room Rear
   999 mm
  • Shoulder Room Front
   1465 mm
  • Shoulder Room Rear
   1435 mm
  • Leg Room Front
   1038 mm
  • Leg Room Rear
   940 mm
  • Hip Room Front
   1422 mm
  • Hip Room Rear
   1435 mm
 • Miscellaneous
  • Environmental Classification
   Euro 6

Важен е секој детал

НОВО И ДОСТОЈНО ЗА ВНИМАНИЕ

Асистирање

XC90's Park Assist Pilot користи 12 ултрасонични сензори за вертикално и паралелно паркирање.

Камерата од 360 степени дава птичји приказ на целата површина околу колата на вашиот дигитален екран така што ќе се чувствувате поудобно во тесни ситуации.

Наши иновации

Се што правиме е дизајнирано околу луѓе, затоа секоја иновација што ја рпавиме е дизајнирана да го поедностави и подобри вашиот живот. Ние сме посебно горди на нашите напредоци во ефикасната моќ, конективноста и безбедноста. Ние го нарекуваме нашето размислување во овие простори: Drive-E, Sensus, и IntelliSafe.