1957

КАРАВАН/ТРЕЈЛЕР

„Патуваj со свој хотел“ беше главниот наслов на брошурата за приколка za кампување во 1957 година. Во педесеттите години, да се патува со автомобил била нова идеја популаризирана од страна новорастечкиот феномен - годишниот одмор. Ако, исто така, внатрешноста на автомобилот можела да се конвертира во кревет за двајца, автомобилот речиси се продаваше сам. Volvo Cars има долга традиција на нудење автомобили кои комбинираат флексибилност и разновидност. Денес можеме на пример, да понудиме маса за кампување како дополнителна опрема за моделите V70, XC70 и XC90. Веќе во 1957 година ние покажувавме грижа за семеен живот.Од уште пофлексибилен аспект, возможно беше да се конвертира од караван во обичните приколка. Етикетата со цената покажувала 2.700 шведски круни во 1957 година. За жал нема преживеани каравани.

Технички спецификации

Модел: CARAVAN / TRAILER Произведени: 1957 - 1957 Обем: 53 Каросерија: Склопувачко, зидови на покрив од двојна иверица а понискиот дел од алуминиум или PVC, долна плоча од железо. Мотор Пренос Сопирачки: Нема Димензии: Целосна висина: 180 cm Подготвен за возење - висина: 103 cm Ширина: 180 cm Целосна должина вклучувајќи ја куката за влечење: 310 cm Целосна должина на каросерија: 225 cm, тежина 320 kg. Друго: Linells Vagn AB е во сопственост на AB Volvo од 1974 и денес е познат како VAH, Volvo Articulated Haulers AB.