1960 - 1969

P210 DUETT

P210 е продолжение на PV445. На автомобилот му е дадена иста закривена шофершајбна и на нова контролна табла кои биле користени во PV544 од август 1958 година. Производството на шасија за специјални верзии престана во тоа време. Со текот на годините, интересот на луѓето за градење на специјални верзии опадна и цената се зајакнува во исто време. Сепак, P210 е се уште достапен како комбе или пофлексибилен караван.Во текот на зимата во 1962 година е направена голема промена на P210. Овој модел исто така е опремен со Б18 мотор кој развива 75 КС. Транзицијата на електричниот систем од 12 волти е уште една важна нова функција.P210 Duett беше автомобил кој беше продаден пред се на нордиските пазари. Последниот автомобил во оваа серија е направен во февруари 1969 година.

Технички спецификации

Модел: P 210 Duett Верзија: P 210 Duett и комбе: A, B, C, D, E, F, M, P Произведени: 1960 - 1969 Обем: 60100 Каросерија: Караван и возило за пренос Мотор: 4 цилиндричен со горни вентили 1,583 cc, 79.37 x 80 mm, 60 КС на 4,500 вртежи во минута. 1968: 1,778 cc, 84.14 x 80 mm, 75 КС на 4,500 вртежи во минута. Пренос: 4 рачни брзини со менувач интегриран на подот. Сопирачки: Барабан хидраулични сопирачки на сите тркала Димензии: Меѓуоскино растојание 2,600 mm.