1930 - 1935

TR671-9

Во март 1930 година, Volvo го претстави своето прво наменски изградено такси возило со 7-седишта. Овие автомобили, TR671-679, се разликуваат поради нивното подолго меѓуоскино растојание и подолги делови. TR671-674 беше базиран на автомобилот PV650-652, додека TR675-679 беше тесно поврзан со автомобилот PV653-655. Со исклучок на TR676 (кој имаше повисоко тело), овие автомобили обично изгледаа како стандардните модели, освен тоа што беа подолги. Во дополнение на комплетните автомобили од страна на Volvo биле понудени шасии погодни за специјални каросерии.

Технички спецификации

"Модел: TR671-9 Верзија: TR 671 (TRS = Градско такси со стаклена преграда), TR 672 (TRL = меѓуградско такси без стаклена преграда), TR 673 (со стаклена преграда), TR 674 (без стаклена преграда), TR 675 Chassis, TR 676 (Градско такси со стаклена преграда, висок покрив), TR 677 Chassis, TR 678 (Меѓуградско такси со стаклена преграда, низок покрив), TR 679 (Меѓуградско такси без стаклена преграда, низок покрив) Произведен: 1930 - 1935 Обем: 845 Каросерија: Такси возило, амбулантно возило или шасија наменета за посебни верзии . Мотор: 6 -цилиндричен со странични вентили; 3,010 cc; 76.2x110 mm; 55 КС на 3,000 вртежи во минута or 3,266 cc, 79.4x110 mm; 65КС на 3,200 вртежи во минута. Пренос: 3 рачни брзини, менувач интегриран на подот Сопирачки: Хидраулични на сите тркала. Димензии: Меѓуоскино растојание 3,100 или 3,250 mm."