1975 - 1985

265

Кога Volvo ги претстави своите новости за моделот од 1976 година во август 1975 година, на програмата е вклучена нова верзија - Volvo 265. "Кога Volvo ги претстави своите новости за моделот од 1976 година во август 1975 година, програмата вклучи нова верзија - Volvo 265. За прв пат, Volvo сега е во можност да понуди Караван со 6-цилиндричен мотор. Volvo 265 се основа на основниот дизајн на 245, но во комбинација со удобноста на 6-цилиндричниот мотор. Со Volvo 265 Volvo дополнително ја утврди својата позиција како еден од водечките производители на Караван автомобили.

Технички спецификации

Модел: 265 Произведен: 1975 - 1985 Обем: 35061 Каросерија: Караван со 5 врати Мотор: V6 OHC, 2,664 cc или 2,849 cc. Пренос: 4-рачни брзини, 4-рачни брзини со електрична преодна брзина или 3 автоматски брзини. Сопирачки: Хидраулични, дискови на сите четири тркала. Димензии: Целосна димензија 490 cm, меѓуоскино растојание 264 cm.