1995-2004

V40

Volvo V40 е механички идентичен со моделот S40, но (со традиционален Volvo стил) и понатаму се развива во компактен Караван автомобил нудејќи исто ниво на удобност, безбедност и перформанси како на S40, но со дополнителна флексибилност добиена преку каросеријата за Караван автомобил. Исто како и S40, V40 е на располагање во многу голем број на верзии, прилагоден на индивидуалните потреби на клиентите кои уживаат во Volvo карактеристиките на компактен автомобил.

Технички спецификации

Модел: V40 Произведен: 1995-2004 Обем: 423491 Каросерија: Караван со 5 врати Мотор: 4-цилиндричен DOHC 1,587 1,948 cc, и 4-цилиндричен OHC 1,870 cc Турбо Дизел Пренос: 5-рачни брзини или 4 автоматски брзини. Сопирачки: Хидраулични, дискови на сите тркала Димензии: меѓуоскино растојание 256 cm