1938 - 1947

PV801-10

Новите такси возила, PV801 (со стаклена преграда помеѓу предните и задните седишта) и PV802 (без стаклена преграда), беа воведени во 1938 г.

Технички спецификации

"Модел: PV801-10 Верзија: PV 800 Chassis PV 801 (Такси со стаклена преграда) PV 802 (Такси без стаклена преграда) PV 810 Chassis, продолжена Произведен: PV801-10: 1938 - 1947 PV821-4: 1947 - 1948 Обем: PV801-10: 1,848 PV821-4: 800 Каросерија: Наменско такси возило односно шасија наменета за посебна каросерија. Мотор: 6-цилиндричен со странични вентили; 3,670 cc; 84.14x110 mm; 84, 86 или 90 КС Пренос: 3 брзински рачен менувач на подот (1938-45) или менувач поставен на контролната табла (1946-48). Сопирачки: Хидраулични на сите тркала. Димензии: Меѓуоскино растојание 3,250 or 3,550 mm."