Односи на инвеститорите

За нас

Дознајте повеќе затоа како ние работиме и кои сме ние

Историја на компанијата

Во 1927 пионерите-основачи на Volvo решиле да произведуваат автомобили издржливи за тешките патишта и острата клима во Шведска. Оттогаш пронаоѓаме нови работи. Денес Volvo Cars е глобална компаија со водечка репутација за иновацијата и безбедност.
Our heritage

Факт-листа

За сите важни факти за нас, бројки за нашата продажба и работна сила.
Volvo Cars in brief

Одржливост

За нас, одржливоста значи заштита на тоа што е ви е важно. Значи поддршка за луѓето, помош за општеството и грижа за животната средина.
OUR PROMISE TO THE WORLD