Член на Одборот на Директори

Winnie K.W. Fok

Назначена за член на одборот: Август 2010

Родена: 1956

Место на раѓање: Кина

Достигнувања:
Се придружи на на „EQT Partners Asia” во 2000-та како Извршен Директор и беше назначен како Главен Извршен Директор во 2001.

Компании за кои работела:
FAM, Investor AB, EQT Partners Asia Ltd, CEF, Peregrine Direct Investments Ltd, Strategic Assets International Ltd.

Одговорности како Еднаков Директор:
Член на Одбор на G4S Plc, Kemira Oyj и HOPU Investments Co. Ltd.
Член на Одбор и Ревизиски Комитет на Skandinaviska Enskilda Banken AB.

Работно искуство:
2013 – тековно  Постар Советник, FAM
2010 – 2012 Постар Советник, Investor AB
2001 – 2010 Главен Извршен Директор и Постар Партнер, EQT Partners Asia Ltd
2000 – 2001 Извршен Директор, EQT Partners Asia Ltd
1998 – 1999 Извршен Директор, CEF New Asia Partners Ltd
1994 – 1998 Директор и ко-раководител, Peregrine Direct Investments Ltd
1988 – 1994 Директор, Strategic Assets International Ltd

Биографија:
Winnie Fok беше Извршен Директор на „EQT Partners Asia Limited”, која управува со два приватни фондови во вредност од US$322 милиони и US$545 милиони. Таа се приклучи во „EQT Partners Asia” во 2000-та како Извршен Директор и беше назначена Главен Извршен Директор во 2001-ва. Пред да се приклучи во „EQT Partners Asia”, Fok беше Извршен Директор на „CEF New Asia Partners” каде таа дизајнираше и имплментираше план за стратешки развој за зголемување на вредносното портфолио на компании со приватен инвестиционен фонд помал од US$200 милиони. Од 1994 до 1998, таа беше Директор и ко-раководител на „Peregrine Direct Investments Ltd.”. Во април 2004, Fok постана Член на одборот на „Aktiebolaget SKF (SKF)” со седиште во Гетеборг, Шведска. „SKF” е на листата на „OM Stockholm” берзата, Лондонската берза, „Euronext Paris” и Швајцарската берза. Fok има повеќе од 22 години искуство во корпоративно советодавство и директни инвестиции. Таа е исто така член на „CPA Australia”, придружна членка на Хонг Конг Институтот за Сертифицирани Јавни Сметководители и член на Институтот за Изнајмени Сметководители во Англија и Велс.

Одбор на Директори