Извршен менаџмент тим

Воден од Претседателот и Главен извршен директор, Håkan Samuelsson, и надгледуван од Одборот на Директори на Volvo Car AB, 14-те членови на Извршниот менаџмент тим го водат бизнисот во Volvo Car Групацијата.

Håkan Samuelsson

Претседател и Главен извршен директор

Biography

Hans Oscarsson

Постар Потпретседател за финансии и Главен финансиски директор

Biography

Björn Annwall

Постар Потпретседател за Стратегија, Бренд и Продажба

Biography

Lex Kerssemakers

Постар Потпретседател за регион Америка

Biography

Lars Danielson

Постар Потпретседател за регион Азија Пацифик

Biography

Anders Gustafsson

Постар Потпретседател за регион EMEA

Biography

Thomas Ingenlath

Постар Потпретседател за Дизајн

Biography

Javier Varela

Постар Потпретседател за Производство и Логистика

Biography

Henrik Green

Постар Потпретседател за Истражување и Развој

Biography

Hanna Fager

Постар Потпретседател за Човечки ресурси

Biography

Paul Welander

Постар Потпретседател за Менаџмент на линија на автомобили

Biography

Maria Hemberg

Постар Потпретседател за Правно и корпоративно управување на групацијата

Biography

Jonathan Goodman

Постар Потпретседател за Корпоративни комуникации

Biography

Atif Rafiq

Постар Потпретседател за Информативни технологии на групацијата и Главен дигитален директор

Biography