Постар Потпретседател, EMEA region

Anders Gustafsson

Роден: 1968

Место на раѓање: Шведска

Достигнувања:
Anders Gustafsson се образувал во Шведска, Европа, Америка и Кина. За првпат станал Главен извршен директор на возраст од 32 години. Тој има богато и широко искуство (26 години) во различни сфери на автомобилската и туристичката индистрија, па оттука и беспрекорно холистичко разбирање на механизмите и предизвикувачите на профит и одржлив раст.

Компании за кои работел for:
Hertz First Rent A Car, Hertz Nordic, Volvo Car Sweden

Работно искуство:

2015 – Тековно Постар Потпретседател за Европа, Volvo Car Group
2011 – 2015 Претседател, Volvo Cars Sweden
2011 – Тековно Член на Одборот Volvofinans Bank
2009 – Тековно Претседател Hertz First Rent A Car
2009 – 2011     Заменик Претседател и Директор за продажба, Volvo Cars Sweden
2000 – 2009      Главен извршен директор, Hertz Sweden, Главен оперативен директор, Hertz Nordic
1997 – 2000      Директор за Продажба и Маркетинг, Директор за Развој на франшиза, Hertz First Rent A Car

Биографија:
Кариерата на Anders Gustafsson започнала во локален Volvo дилер каде уште на рана возраст од страна на Volvo Car Sverige бил избран за подготовка за повисока позиција. Тој се приклучил на Hertz First Rent A Car кога имал 29 години како Директор за Продажба и Маркетинг, како и за Развој на франшиза и само неколку години подоцна станал Главен извршен директор за Hertz Sweden и Главен оперативен директор за Hertz Nordic. Во 2009 година, се приклучил на Volvo Cars Sweden како Заменик Претседател и Директор за Продажба за Nordic и станал Претседател за Volvo Cars Sweden во 2011 година. Во март 2015 година, Anders Gustafsson се приклучил на Volvo Car Group како Постар Потпретседател за Европа и станал член на Извршниот менаџерски тим.

Извршен Менаџмент Тим