Постар Потпретседател за Стратегија, Бренд и Продажба

Björn Annwall

Роден: 1975

Место на раѓање: Шведска

Компании за кои работел:
McKinsey & Company

Работно искуство:
2008 – 2015 Партнер, McKinsey & Co
2000 – 2008 Менаџмент консултант, McKinsey & Co (Стокхолм, Чикаго)

Биографија:
Björn Annwall од неговата претходна позиција на партнер и менаџерски консултант во McKinsey & Co, се префрлил во Volvo во 2015 година како Постар Потпретседател за Маркетинг, Продажба и Услуги. Додека работел во McKinsey, во време од 5години бил во блиска соработка со Volvo, имплементирајќи ја глобалната трансформациона програма која следела по преземањето од Zhejiang Geely Holding во 2010 година. Од 1 октомври 2016 година, Björn Annwall работи како Постар Потпретседател за Глобално потрошувачко искуство, Volvo Car Group. 

Извршен Менаџмент Тим