Постар Потпретседател и Главен финансиски директор

Hans Oscarsson

Роден: 1965

Место на раѓање: Шведска

Достигнувања:
Важна улога во процесот на преземање на Volvo Cars од страна на Zhejiang Geely Holding.

Компании за кои работел: Volvo Cars

Работно искуство: 
2011 – 2012 Заменик Главен финансиски директор и Контролор на групацијата, Volvo Cars
2010 – 2011 Главен финансиски директор, Volvo Cars
2010 Заменик Главен финансиски директор и Контролор за Маркетинг, Продажба и Услуги, Volvo Cars 
2000 – 2005 Заменик претседател and Контролор за Маркетинг, Продажба и Услуги, Volvo Cars
1998 – 2000 Главен финансиски директор, Volvo Cars Norway
1995 – 1998Финансиски менаџер за профитна анализа, Volvo Cars
1990 – 1994 Бизнис контролор за Маркетинг, Продажба и Услуги, Volvo Cars

Биографија:
Hans Oscarsson работи во Volvo Cars од 1990 година и има богато искуство како контролор и Главен финансиски директор. Г-дин Oscarsson бил привремен Главен финансиски директор во периодот од 2010-2011 и со тоа извршил важна улога во процесот на преземање на Volvo Cars од страна на Zhejiang Geely Holding.

Извршен Менаџмент Тим