Постар Потпретседател за Asia Pacific Region

Lars Danielson

Роден: 1949

Место на раѓање: Шведска

Достигнувања:
Предводење на формирањето на производството на Volvo Cars во Кина вклучувајќи го формирањето на фабриката Chengdu

Компании за кои работел:
Saab Automobile, General Motors

Работно искуство:
2013 – 2015 Постар Потпретседател, Volvo Cars China Operations
2010 – 2013 Потпретседател, Volvo Cars Manufacturing Asia, China
2006 – 2010 Генерален менаџер, Volvo Cars Torslanda (VCT), Sweden
1998 – 2006 Потпретседател за Производство, Saab Automobile, Sweden
1995 – 1998 Директор на работење на прес продавница, General Motors Europe,  Switzerland
1992 – 1995 Менаџер на прес продавница, Saab Automobile
1989 – 1992 Директот за материјали/ производствена контрола и логистика, Saab Automobile
1975 – 1989 Различни позиции во Saab Automobile, Шведска

Биографија:
Во 2006 година Lars Danielson се приклучи на Volvo Cars како Генерален менаџер за фабриката Torslanda во Гетеборг. Предводено од г-дин Danielson, производствените операции на Volvo Cars поминаа низ големи подобрувања со цел да се постигне поголем квалитет и ефикасност. Во 2013 година, г-дин Danielson стана шеф на Volvo Cars во Кина.

Извршен Менаџмент Тим