Постар Потпретседател за Истражување и Развој

Dr Peter Mertens

Born: 1961

Место на раѓање: Германија

Достигнувања:
Глобално искуство кое опфаќа работа во Европа, Соединети Американски Држави и Азија.

Компании за кои работел:
Daimler Chrysler AG, Tegaron Telematics GmbH, Adam Opel AG, General Motors, Jaguar/Land Rover, Jaguar Cars/Tata Motors

Работно искуство:
2010 - 2011 Шеф на Корпоративен квалитет и член на Менаџмент Одбор во Jaguar/Land Rover, Jaguar Cars Plc/Tata Motors India
2005 - 2010 Извршен директор за глобална линија на возила, General Motors worldwide, Germany
2004 - 2005 Извршен директор за линија на возила, General Motors Europe
2002 - 2004 Извршен директор за линија на возила, Adam Opel AG
1996 - 2002 Управен Директор, Tegaron Telematics GmbH, Germany
1990 - 1996 Различни позиции во Daimler Chrysler AG, (1990 – 1993 Шеф на Постпродажно Инженерство, 1993 – 1996 Проект лидер Mercedes A-Class), Daimler Chrysler AG, Germany
1985 - 1990 Шеф на Институт за трансфер на технологија, University of Kaiserslautern, Germany

Биографија:
Д-р Peter Mertens има искуство на различни позиции, кои опфаќаат развој на производ и постпродажно инженерство. Д-р Mertens бил и Извршен директор за глобална линија на возила во General Motors. Д-р Mertens бил одговорен за Корпоративен квалитет во Tata Motor Group, и глобални перформанси за квалитет и безбедност во Jaguar Land Rover.

Извршен Менаџмент Тимlt;/a>