Постар Потпретседател за Дизајн

Thomas Ingenlath

Роден: 1964

Место на раѓање: Германија

Достигнувања:
Приклучување на Volvo Cars за да го предводи тимот за дизајн

Компании за кои работел:
Volkswagen, Skoda, Audi

Работно искуство:
2006 – 2012 Директор за Дизајн, Volkswagen Group
2000 – 2006 Директор за Дизајн, Skoda
1995 – 2000 Директор за Надворешен дизајн, Volkswagen
1991 – 1994 Надворешен Дизајн, Audi

Биографија:
Thomas Ingenlath има 20 годишно искуство во автомобилската индустрија, работејќи на високи дизајнерски позиции во Audi, Volkswagen и Škoda. Во 2006 година, се приклучил на Volkswagen Group како Директор за Дизајн во Volkswagen Design Center во Potsdam.

Извршен Менаџмент Тим