9:00 AM | September 29 2016

Како самовозечките автомобили ќе мислат однапред за да бидете безбедни

Матиас Бренстром, сениор истражувач во Volvo Cars објаснува како самовозечките автомобили на Volvo ќе се "научат" да се мислат пред за да бидете сигурни дека ќе пристигнете на вашата дестинација безбедни.

"Како да се осигурате дека автономните автомобили возат безбедно?

&"Клучот е во тоа да се детектира потенцијалната опасност и да се осигура дека нема да завршиме во ситуација каде што несреќата ќе биде неизбежни. Во Volvo Cars ние сме многу добри во активната безбедност: за избегнување на судири и предупредување. Но, сегашните системи се реактивни - тие не планираат однапред. Нивната работа е да го спасат возачот кој е во неволја и тие ќе дадат се од себе да го спасат.

&"Со автономно возење ние треба да мислиме поинаку. Системите за безбедност мора да бидат проактивни, а не само реактивни. Нашите автономни возила не само што ќе реагираат на тоа што може да се види, но исто така на потенцијалните опасности кои се уште не се забележани. "rdquo;

Што значи тоа во пракса?

&"Ако ние пријдеме кон друго возило паркирано веднаш до патот, треба да бидеме сигурни дека не возиме премногу брзо или премногу агресивно. Некој би можел да ја отвори вратата или пешак може да излезе од зад неа. Ја знаеме способноста на нашите сопствени возила, па можеме да ги пресметаме маргините за да можем да се избегне судир ако ситуацијата се смени одеднаш. Тоа значи дека ние не се ставаме во ситуација која може да изгледа безопасно, но, всушност, може да нè доведе во опасна ситуација. Во исто време, ние не сакаме да бидеме премногу претпазливи. Предизвикот е да се овозможи возење со маргина што е и мали, но и безбедна во исто време. "

Значи што е безбедна маргина?

&"Тоа значи да си дадеме доволно време и простор да реагираме ако се случи нешто неочекувано и да им овозможме на нашите системи за да се вклучат и да спречат судир. Ние постојано пресметуваме маргини со огромен спектар на потенцијалните опасности и сме подготвени да се примениме бекап решение кога е потребно. Значи, може да забавиме, па дури и да забрзаме во зависност од ситуацијата. Бидејќи ги знаеме способностите на автомобилот, ние точно знаеме колкава оваа маргина треба да биде. Нашата амбиција е да вози побезбедно од „човечки возач", вели Матијас Бренстром. "Замислете дека возите покрај училиште. Како одговорен возач ќе се забавите бидејќи знаете дека може да се појави дете одеднаш. Си давате самите време и простор за сопирање ако тоа се случи; Тоа е вашата маргина на сигурност. Ние го правиме токму тоа. "

Како тоа функционира?

&"Имаме алгоритми кои се хранат со многу податоци од сензорите во нашиот автомобил. Ние знаеме каде сме, каде одиме и каде се другите учесници во сообраќајот. Тогаш ние го пресметуваме целиот спектар на можни патеки на движење за сите други учесници во сообраќајот. Тие може да се однесуваат како што би очекувале, или пак не . Можеби друг корисник ќе направи грешка или одеднаш ќе се појави. Со други зборови ние ја пресметуваме неизвесноста на идните настани и способноста на сензорите. Кога маневрираме треба да бидеме свесни дека работите може да се промени одеднаш. И исто така треба да бидеме свесни дека на човечкиот возач ќе му треба подолго време за реакција од самовозечките автомобили на Volvo."

Дали го учите Volvo во иднина да вози на одбранбен начин?

&"Да, тоа е она што ние го нарекуваме претпазлива безбедност на Volvo Cars. Безбедното возење не е толку голем предизвик ако не постојат пречки или други корисници на патот. Но да се вози безбедно во густ сообраќај е многу потешко. Доброто нешто тука во Volvo е дека благодарение на нашите активни безбедносни системи веќе имаме толку многу знаење за тоа како да се избегне критична ситуација. И ние може да градиме на тоа знаење кога ја развиваме технологијата за претпазливо возење."

Како да се овозможи безбедно возење во густ сообраќај?

&"Принципот е прилично едноставен. Ние создаваме маргина на сигурност за автоматска функција: како што се автоматска промена на лента. Треба да има доволно простор и маргина на сигурност за функцијата автоматски да ги извршува своите маневри. Ако нема маргина, нема менување на ленти. Ние нема да дадеме дозвола. "

Значи одговорен е аспекото на безбедност на Авто-пилотот?

&"На некој начин, да. Тоа е како инструктор за возење. Ние ги пресметавме маргините, даваме совети и интервенираме. Ако автомобилот не се однесува правилно, може да се вмешаме и да избегнеме ризична ситуација. И сето тоа се случува без да забележи на лицето во автомобилот. Нашата цел е непречено и сигурно искуство - исто како добар возач ". 

НОВОСТИ ВО АВТОНОМНОТО ВОЗЕЊЕ

Дознајте повеќе за автономните автомобили и автономното возење со Волво автомобилите

Архива