9:00 AM | November 6 2016

Водечките иноватори добиваат поглед во иднината на мобилноста

Следете го Ерик Келинг од Volvo Cars во Париз кој ќе предава на една од најпрестижните конференции за иновации. Како главен спикер во Hello Tomorrow, Ерик и даде на публиката глобална перспектива за влијанието на самовозечките автомобили во нашите животи.

Самовозечките автомобили се дел од една одржлива иднина каде што ние се грижиме да го искористиме најголемиот дел од нашето време и природни ресурси - додека ние се трудиме да ги искорениме смртните случаи предизвикани од моторни возила.

&"Самовозечките автомобили имаат огромен потенцијал да ги редефинираат пејзажите, и тие ќе активираат промена во начинот на живот, не само за личната мобилност" , објаснува Ерик. Со почнување на дискусијата за автономно возење надвор од ограничувањата на автомобилската индустрија, Ерик се надева дека ќе ја предвиди иднината каде што возачите добиваат време и квалитет на животот.

&"Мојата публика дефинитивно размислува неколку чекори напред. Како што лидерите ги стимулираа технолошки откритија, така тие претпоставуваа дека автономните автомобили ќе бидат реалност. Затоа можам да ја фокусираам дискусијата на она што ќе се случува понатаму, како самовозечките автомобили ќе влијаат на нашите животи, вели тој.

Со тоа што самовозечките автомобили ветуваат луксуз од повеќе слободно време и подобрување на квалитетот на живот, ќе биде лесно да се игнорира средината каде што ќе работат овие паметни возила. Растечките мегаградови, патиштата што бараат да заштедите време, ограничувањата на патната мрежа ... Ерик работи на долгорочните ефекти кои автономното возење ќе ги има врз општеството како целина. "Оваа конференција беше возбудлив форум за да се објасни дека Volvo Cars има поширок поглед на проблемите - Ова е реалност која ќе го промени начинот на кој се организираме"

Пилот проектот се промовира во Шведска

Ерик и даде на публиката да ѕирне во еден од првите светски големи проекти за самовозечки автомобили што почнува следната година во градското подрачје на Гетеборг. Volvo Cars го почнува пилот-проектот со повеќе од 100 корисници на јавните патишта со цел да ја проверат технологијата и да соберат податоци од суштинско значење што ќе помогнат во зачувувањето на корисниците на возилото и на патот.

На дводневниот самит што се одржа во Париз во октомври, повеќе од 2.000 технолошки лидери се собраа за да го одредат начинот на којшто ние ќе јадеме, работиме, патуваме, лекуваме болести и комуницираме.

Предавачите на Hello Tomorrow се меѓународни лидери за иновации, донесители на глобални одлуки и функционери од висок ранг, како што е поранешниот градоначалник, бизнисмен и филантроп од Њујорк, Мајкл Блумберг, или претседателот на Меѓународната агенција за енергетика Фатих Бирол.

НОВОСТИ ВО АВТОНОМНОТО ВОЗЕЊЕ

Дознајте повеќе за автономните автомобили и автономното возење со Волво автомобилите

Архива