12:30 AM | July 14 2016

Pilot Assist го става Volvo „на прво место во индустријата.

Pilot Assist - технологија за полу-автономно возење на Volvo Cars што помага патувањето да биде порелаксирано дозволувајќи му на автомобилот да те поткрепи што е доби убедлива поддршка од страна на автомобилските медиуми по доживувањето во новиот Volvo S90 и V90.

Auto Express велат дека Pilot Assist е "уште еден чекор кон целосно автономно возење - докажувајќи дека Volvo е во првите редови на индустријата кога станува збор за овие системи". За The Thrillist, Арон Милер го нарекува S90 "силно импресивен и важен автомобил“; не само бидејќи тоа е "првиот автомобил со самостојно управување и автономна технологија како стандардна опрема кој има способност за градско возење и возење на автопат". ;.

Similarly, Cnet and Autocar praise Volvo for equipping the S90 and V90 with semi-autonomous technology as standard. “It’s pretty cool stuff that can be built on”, agrees Chip Chick, “and the fact that it’s a standard feature is a huge argument in favor of Volvo.”

Volvo designs its cars so that drivers can be in no doubt as to when they are in charge (and, in future, when they aren’t) – while Pilot Assist supports drivers, it doesn’t replace them. Volvo Cars feel strongly about this, as any confusion on this point could pose a safety risk. It’s a distinctive approach, one that Top Gear makes a point of discussing in its review of the V90.

&"Волво е многу внимателен да не го рекламира како авто-возење", вели Пол Хорел од Top Gear. "Ова се мерки за поддршка. Вие сте должни да ги држите вашите раце на воланот, очите на патот и умот во возењето. "

&"Волво тврди дека во моментот кога авто-системите го изгубија своето место и се откажаа, веројатно тоа било стресно. Доколку во тој критичен момент т.н. возач е метафорично милји далеку, тогаш транзиција од машина на човек може да се биде навистина многу зафркната. Значи Volvo продолжува да работи на автономното возење, но тоа само ќе му овозможи на човекот да се опушти кога автомобилот навистина може да се вози сам на значајни делови од патот и да му даде на возачот многу предупредувања кога ќе биде потребно.";

The Thrillist се согласува:"Volvo е сигурен дека апсолутно не сака да се потпирате целосно на системот. Тој постои за да ви овозможи опција која може да го олесни физичкиот напор и менталниот стрес од вашиот секојдневен живот. "[Технологијата] на Volvo се темели на деценискиот порив дека безбедноста е на прво место. Тоа е филозофска разлика, но онаква која се манифестира преку предупредувања и евентуално исклучување ако не ги држите рацете на воланот. "

На сличен начин, Cnet пишува: &"Волво истакна дека системот е дизајниран за да му помогне на возачот, а не да го замени, па затоа дава предупредување кога нема човек зад воланот. Тоа е зошто тоа се вика Pilot Assst. Обидете се да возите со рацете горе и по неколку моменти, S90 ќе го детектира недостатокот на команди и ќе ве предупреди да ги вратите назад на воланот вашите раце. Ова е следниот чекор на Volvo за автономија, но вистинската автономија се уште има неколку кривини на патот. ";

Со Pilot Assist, Volvo Cars е убеден дека патувањето до вашата следна дестинација ќе биде безбедно и удобно. "

НОВОСТИ ВО АВТОНОМНОТО ВОЗЕЊЕ

Дознајте повеќе за автономните автомобили и автономното возење со Волво автомобилите

Архива