12:30 AM | March 14 2016

Самовозечки автомобили: иднината на вградени медиумски искуства

Филмови, музика и видеа емитувани директно во вашиот автомобил ќе станат дел од искуството со самовозечки автомобили со висок пропусен опсег развиен од страна на Volvo Cars и технолошкиот партнер Ериксон.
Во 2016 година на Consumer Electronics Show (CES) во Лас Вегас Volvo откри дека соработува со Ериксон за реализација на интелигентен, високо-пропусен стриминг опсег кој ќе им овозможи на патниците да ги гледаат нивните омилени ТВ емисии додека патувањат во нивниот самовозечки автомобили.

“Imagine a highway full of autonomous cars with their occupants sitting back watching their favourite TV shows in high definition. This new way of commuting will demand new technology and a much broader bandwidth to ensure a smooth and enjoyable experience,” said Anders Tylman, General Manager, Volvo Cars Monitoring & Concept Center.

Со користење на мрежата и облакот на Ericsson целта на Volvo Cars е да овозможи висок квалитет, непрекинато искуство во своите автомобили додека сте во движење. Со предвидување на вашиот пат и гледајќи напред преку условите на мрежата, содржината може да биде прилагодена на времетраењето на секоја посета и интелигентно баферирана за да овозможи висок квалитет и непречено доживување при гледањето.

&"Нашето истражување покажува дека речиси 70 проценти од сите податоци за мобилен сообраќај ќе биде од видеата во наредните години", рече Клаес Херлиц, раководител на сервисот за возила на Ериксон. "Ова бара иновативно поврзување, облак аналитичко решение кое не е само способно да служат повеќе возила кои се движат низ автопат, но исто така, има капацитет да обезбеди висок квалитет, непрекинати видеана кои што се навикнати денес потрошувачите."  

Стриминг медиумите во самовозечките автомобили ќе го променат начинот на кој патуваме. Способноста на самовозечки автомобил е да избере пат со повеќе автономно време на возење и тоа значи дека ќе биде во можност да се прилагоди на времето на патување со должината на вашите омилени ТВ шоу-а. Или со наоѓање содржина која одговара на должината на патувањето до работа може да ви обезбеди избор врз основа на вашите медиумски навики и преференции.

"Со автономниот диск не се работи веќе за стигнување од А до Б брзо. Се работи за искуство што сакате да го имате во автомобилот и како сакате да го трошите заштеденото време. Со нашата идна future технологија за автономна движење ние ќе им обезбедиме на луѓето слобода да изберат како би сакале да патуваат и содржината која би сакале да ја доживеат ", рече Андерс Тилман.

НОВОСТИ ВО АВТОНОМНОТО ВОЗЕЊЕ

Дознајте повеќе за автономните автомобили и автономното возење со Волво автомобилите

Архива