12:30 AM | May 9 2016

Влијанието на автономното возење на дебата во Лондон

Volvo Cars ги здружи силите со Thatcham Research за решавање на некои од најважните прашања за иднината на возењето. На дебата во Лондон, Volvo беше домаќин на автомобилски и осигурувачки индустриски лидери, заедно со креаторите на политиката за да се разговара за влијанието на автономна возење на сè, од премии за осигурување до надоместоци на потрошувачите.

Во панелот беа вклучени Виш технички лидер Ерик Келинг, Volvo Cars ", како и Метју Ејвори од Thatcham, Џим Холдер од What Car? и Тим Марлоу од Ageas. Извршниот директор на Volvo Car Group Хакан Самуелсон и Џејмс Далтон од АБИ, исто така, се приклучи на тимот со провокативни почетно говори, заедно со повеќе од 200 учесници.

НОВОСТИ ВО АВТОНОМНОТО ВОЗЕЊЕ

Дознајте повеќе за автономните автомобили и автономното возење со Волво автомобилите

Архива