12:30 AM | August 24 2016

Volvo и Uber ги здружуваат силите за самовозечки автомобил

Соработката помеѓу Volvo Cars и Uber за да се направи основата самовозечки автомобили ќе направи важен чекор во патот на Volvo Cars кон воведување на автономни возила.

Заедничкиот проект ќе помогне да се создаде возило врз основа на Volvo XC90, кој може да се користи од страна на Volvo и Uber како основа на самовозечки автомобил. Двете фирми ќе работат на создавање на вишок - back-up системи кои овозможуваат автомобилот да продолжи да работи во случај на било какви грешки и има способности потребни за самовозечки автомобил.

&" Ова е заеднички проект ", рече Маркус Ротхоф, директорот Volvo Cars за програмата на авто-возење ." Проектот е да се развие базата на автомобили кои ќе се користат за нашите автономни автомобили. Автомобилот ќе има дополнителни решенија за сите клучни автономни функции, како на пример сигнализација, сопирање и управување. "

Заедничкиот проект е показател за тоа како иднината на превозот се менува. Иако има само седум години, желбата брзо стана важен дел од индустријата и ќе продолжи да го обликуваат начинот на кој ние се движиме. " Автомобилската индустрија оди напред благодарение на фирми како што е Uber", рече Ротхоф. " Или сте дел од ова нарушување или ја пропуштате иднината. "

Прочитајте го целиото соопштение.

НОВОСТИ ВО АВТОНОМНОТО ВОЗЕЊЕ

Дознајте повеќе за автономните автомобили и автономното возење со Волво автомобилите

Архива