12:30 AM | April 8 2016

Волво зазема иницијатива за самовозечките автомобили во Кина

 Волво презема голем чекор кон самвозечките автомобили кои ќе обезбедат одржлив транспорт во иднина од страна на хостинг семинар во Пекинг и со тоа може да се направи Кина лидер во автономното возење.

Volvo Cars приклучи владини претставници, врвни академици и експерти за индустрија во Пекинг за да разговараат за глобалното влијание на автономнито возење и менувањето на позицијата на Кина во трката да ги направи реалност самовозечките автомобили. За време на дебатата, Volvo најави планови да се започне со програната на најнапредни тестови за автономно возење во Кина и кинеските клиенти ќе се најдат на вистински кинески патишта и во вистински сообраќајни услови.  

НОВОСТИ ВО АВТОНОМНОТО ВОЗЕЊЕ

Дознајте повеќе за автономните автомобили и автономното возење со Волво автомобилите

Архива