12:30 AM | April 13 2016

Визијата на Volvo за самовозечки автомобили доби овации

Плановите на Volvo Cars да се тестираат самовозечките автомобили во Кина, правејќи го патот побезбеден, а патувањата поефикасни беa поздравени од бран на позитивен медиумски фидбек.
На меѓународниот семинар организиран од страна на Volvo во Пекинг, компанијата наведе како самовозечките автомобили може да одиграат клучна улога во намалувањето на загадувањето, метежот и незгоди на кинеските патишта. Тие, исто така, најавија планови за тестирања во реалниот живот на самовозечките автомобили и кинеските клиенти ќе тестираат до 100 автономни автомобили Volvo за јавни патишта.

Зборувајќи за тестовите во Кина, Engadget рече: ". Volvo само што не ја започнала една од најголемите авантури во историјата на самовозечките автомобили. Тестирањето може да го донесе човештвото еден чекор поблиску до hands-free, превоз", додава ..

The Financial Times изјави: "Да се донесе возила без возач на патот се соочува со правни, технички и социјални предизвици; Volvo се надева на уникатни сообраќајни и законски услови во Кина кои би можеле да овозможат да се надминат овие предизвици пред ривалите.

Придобивките за безбедност на самовозечките автомобили се означени од страна Fortune, во кој се вели: "Волво е меѓу поагресивен на овој простор, и ги гледа автономните системи за возење како налатка која ќе ви помогне да ја оствари својата цел- да нема сериозно повредени или погинати во новиот Volvo до 2020 година ";

Wired.com ја опиша Кина како "логично место за продолжување на програмата за тестирање на Волво", повикувајќи се на "страшниот метеж во земјата, бруталното загадување на воздухот и повеќе од 200.000 смртни случаи поврзани со сообраќајот секоја година".

The Verge рече: "Со најавувата на своите планови во Кина, Volvo , исто така, ги повикува властите во светот да се усогласат во врска со автономното возење", Го цитираа Хакан Самуелсон, извршен директор на Volvo Cars, кој објасни: "Постојат повеќе предности на [самовозечките] автомобили. Тоа е причината зошто властите треба да го уредат законодавството за да овозможат АД автомобили на улиците што е можно поскоро ".

Обемот и амбицијата од тестовите беа истакнати од страна на Tech Insiderкој го опиша како "најамбициозниот експеримент за самовозечки автомобил досега".

"Ниту еден друга автомобилска компанија не се обиде да тестира толку многу самовозечки автомобили одеднаш, а камоли обични корисници да го возат возилото", додаде тој.

НОВОСТИ ВО АВТОНОМНОТО ВОЗЕЊЕ

Дознајте повеќе за автономните автомобили и автономното возење со Волво автомобилите

Архива