КОЛАТА КОЈА САМА ВОЗИ ВО АКЦИЈА – DRIVE ME

Најтешкиот тест за самовозечки автомоби - во вистински услови

Можеме да направиме самовозечки автомобил совршено усогласен со вашите потреби и општеството во целина, го развиваме првото долготрајно тестирање на автономни автомобили, со широки размери. Тестирањето на The Drive Me почнува во 2017 кога 100 наши клиенти ќе возат XC90, опремени со технологија со автопилот IntelliSafe, на шведските патишта. Целта е да се процени технологијата за време на пилотот. После тоа, IntelliSafe Autopilot веќе е роден.

Marcus Rothoff - Директорот на Програмата за автономно возење во Volvo Cars објаснува зошто Drive Me е толку голем скок напред

Сега може да ја додадеме димензијата време

Прогрес преку партнерство

Соработката со добри партнери е клучна за да се направат самовозечките автомобили корисни за вас и општетсвото. Нашите партнери во Drive Me ни помагаат да го подобриме патувањето.