Подобар баланс меѓу работата и животот со самовозечките автомобили

Назад
HeritageNews TextHeader
Published 12:00 AM, June 27 2016

 

Маркус Ротхоф, програмски директор за автономно возење на Volvo Cars објаснува како авто-возечките автомобили може да го променат начинот на кој луѓето ја балансираат работата и личниот живот.

Како самовозечките автомобили ќе ја променат рамнотежата работа / живот?

&"Самовозечките автомобили ќе им дадат на луѓето повеќе контрола врз тоа како тие го користат своето време. Кога е самостојно управуван, возачот ќе биде во можност да го искористат тоа време за да врати на своите пораки, да планираа состаноци или да направи бизнис повици. " 

&"Да бидеш во можност да работиш во својот автомобил ќе даде нови опции. Може да тргнете за работа подоцна и ќе можете да појадувате со вашите деца, на пример. Или можете да си заминете порано и да работат на пат кон дома. Автономното возење ќе им овозможи на луѓето да бидат пофлексибилни во нивното планирање."  

 

Дали мислите дека луѓето ќе спроведат повеќе бизнис повици во самовозечкиот автомобил?

&"Луѓето ќе бидат способни да планираат самите, да. Автомобилот ќе се грижи за возењето и ние работиме на нови решенија за конекција која ќе му овозможи на возачот да го искористи подобро вишокот на време што го има"

&"Јас веќе планирам конференциски повици во колата затоа што можам да зборувам со своите колеги кои се во различни временски зони на пат кон дома од работа. Тоа значи дека не треба да седат во канцеларија да чекаат телефонски повик и да дојдат дома доцна."

&"Во самовозечкиот автомобил со оптимизирано поврзување и медиумски пакети овие средби ќе бидат дури и попродуктивни."

 

Дали воведување на автономни возење значи дека луѓето ќе поминуваат повеќе време на работа отколку што го прават тоа сега?

&"Се работи за подобрување на способноста на нашите клиенти да го планираат своето време не само да работат, но да го прават она што го сакаат. Самовозечките автомобили ќе ви дадат слобода да го трошите времето како што сакате. Тоа би можело да значи дека ќе завршите поголема работа во автомобилот, а потоа ќе можете навистина „да се исклучите“ кога сте дома со семејството. Се разбира, наместо да работите, може само да се релаксирате, а можеби и да гледате нешто, или да правите нешто креативно. Вашиот автомобил ќе може да стане дневна или канцеларија на тркала - до вас е како ќе го користите."

 

Volvo става голем акцент на патот до работа во неговата автономна стратегија на возење. Зошто е ова?

&"Патувањата се совршени места за спроведување на првата фаза на автономно возење. Тоа е причината зошто тие се во фокусот на нашите Drive me испитувања."

&"Полесно е да се намали ризикот на типични градски возења- патишта, кои имаат неколку премини, семафори, пешаци и велосипедисти. Да се постигне аавтономните автомобили да функционираат на овие патишта се вклопува со моменталната состојба на технологијата и ќе се обезбедат повеќе драматични бенефиции за нашите клиенти."

&"Исто така, возењето во природа е вид на забава, па зошто би го автоматизирале тоа кога тоа е местото каде што навистина може да уживате во вашиот автомобил?" ;

 

Како ќе автономното возење ќе го трансформира патувањето?

&"Се работи за овозможување на возачот да се релаксира. Автомобилот ќе ви помогне тоа возењето, така да не ќе мора да се грижите за тоа што се случува околу вас. Со удобно место за седење и добра забава и информации системи ќе бидете во можност вистински „да се исклучите“, или да користите времето продуктивно."

&"Сето ова ќе значи дека на крајот од патувањето ќе се чувствувате свежо и релаксирано, наместо под стрес." ;

 

Како инаку би можело автономното возење да го промени патувањето? 

&"Автономните автомобили може да резултираат во пофлексибилни работни модели и алтернативни патишта што ќе помогнат да се олесни застојот за секого. Тоа може да биде еден чекор кон поодржливо решение за мобилност."