Pilot Assist го става Волво "во првите редови на индустријата"

Назад
HeritageNews TextHeader
Published 12:00 AM, July 14 2016

 

Pilot Assist; полу-автономната технологија за возење на Volvo Cars што помага ги прави патувањата повеќе релаксирани со тоа што му дозволуваме на автомобилот да не поддржи - тоа доби убедливи пофалби од страна на автомобилскиот печат откако го доживејаа новото Volvo S90 и V90.

Auto Express велат дека Pilot Assist е "уште еден чекор кон целосно автономно возење - докажувајќи дека Volvo е во првите редови на индустријата кога станува збор за овие системи". За The Thrillist, Арон Милер го нарекува S90 "силно импресивен и важен автомобил“; не само бидејќи тоа е "првиот автомобил со самостојно управување и автономна технологија како стандардна опрема кој има способност за градско возење и возење на автопат". ;.

Similarly, CNET и Autocar го фалат Volvo за опремување на S90 и V90 со полу-автономни технологија како стандард. “It’s итересни работи на кои може да се надоградува”, agrees Chip Chick, “и фактот дека е’s стандардна опрема е огромено бенефит за Volvo.”

Volvo ги дизајнира своите автомобили така што возачите без сомение може да знаат кога се тие задолжени за возење(и, во иднина, кога не се) – додека Pilot Assist ги поддржува возачите, не ги заменува. Volvo Cars го потенцира ова, зошто било каква забуна за оваа ставка би претставувала ризик за безбедноста. Ова е уникатен пристап, пристап кој Top Gear го спомнува во рецензијата за V90.

&"Волво е многу внимателен да не го рекламира како авто-возење", вели Пол Хорел од Top Gear. "Ова се мерки за поддршка. Вие сте должни да ги држите вашите раце на воланот, очите на патот и умот во возењето. "

&"Волво тврди дека во моментот кога авто-системите го изгубија своето место и се откажаа, веројатно тоа било стресно. Доколку во тој критичен момент т.н. возач е метафорично милји далеку, тогаш транзиција од машина на човек може да се биде навистина многу зафркната. Значи Volvo продолжува да работи на автономното возење, но тоа само ќе му овозможи на човекот да се опушти кога автомобилот навистина може да се вози сам на значајни делови од патот и да му даде на возачот многу предупредувања кога ќе биде потребно.";

The Thrillist се согласува:"Volvo е сигурен дека апсолутно не сака да се потпирате целосно на системот. Тој постои за да ви овозможи опција која може да го олесни физичкиот напор и менталниот стрес од вашиот секојдневен живот. "[Технологијата] на Volvo се темели на деценискиот порив дека безбедноста е на прво место. Тоа е филозофска разлика, но онаква која се манифестира преку предупредувања и евентуално исклучување ако не ги држите рацете на воланот. "

На сличен начин, Cnet пишува: &"Волво истакна дека системот е дизајниран за да му помогне на возачот, а не да го замени, па затоа дава предупредување кога нема човек зад воланот. Тоа е зошто тоа се вика Pilot Assst. Обидете се да возите со рацете горе и по неколку моменти, S90 ќе го детектира недостатокот на команди и ќе ве предупреди да ги вратите назад на воланот вашите раце. Ова е следниот чекор на Volvo за автономија, но вистинската автономија се уште има неколку кривини на патот. ";

Со Pilot Assist, Volvo Cars е убеден дека патувањето до вашата следна дестинација ќе биде безбедно и удобно. "