Гледајте повеќе со авто-пилотот

Назад
HeritageNews TextHeader
Published 12:00 AM, November 13 2015

Луѓето ќе бидат во можност вистински да се одморат во автономните возила на Volvo Cars, вели компанијата затоа што технологијата што ја користат е способна да се справи со сите нешта со кои соочува. На семинарот што се одржа од страна на шведската Асоцијација за автомобилски инженеринг, Volvo Cars го спореди Intellisafe авто-пилотот со еден од најсофистицираните, интелигентни суштества во историјата: човековото битие.

Иако луѓето се способни за обработка на големи количини на податоци и слики во движење и донесување на сложени одлуки кои се основаат на тоа, IntelliSafe функцијата автоматски ќе го стори истото без страв од одвлекување на вниманието или заморот, рече Volvo Cars.

Д-р Виктор Трент, сениор технички лидер за избегнување на судири во Volvo Cars Центарот за безбедност, рече: "Кога ја предаваат одговорноста на авто-пилотот возачите можат да се чувствуваат целосно слободни. Нашата технологија за автономно возење е тука да се грижи за вас и да ви го направи животот полесен. Можете да му верувате на автомобилот бидејќи има огромен капацитет да види и почувствува што се случува и што ќе се случи. Како и сите од нашите иновации, IntelliSafe авто-пилот не е технологија содадена сама за себе, туку за подобрување на животот на луѓето. "

Човекот против машинска технологија на возење

ЧОВЕК МАШИНА
ВИЗИЈА Стерео систем визија за: Визија од 360-степени :
Откривање на преден објект Шест радар предаватели
Откривање на лев, десен или заден предмет 12 ултразвучни сензори
препознавање на сообраќајни знаци (мануално) Ласерски скенер со повеќе зраци
Четири надворешни камери
препознавање на сообраќајни знаци (мануално)
НАВИГАЦИЈА Смисла за насока (променлива) Глобален навигациски сателитски систем
способност за читање мапа детално мапирање
Вградено познавање на тековните сообраќајни прописи
Други функции Копче за пронаоѓање обем Сензори за брзина на тркала
Поставување на прстите Брзинометри
сензор за ротација (жироскоп)
РЕЗЕРВНИ СИСТЕМИ Никаков Повеќе
ОБРАБОТКА Исклучително моќна, лесно забележлива единица за генеричка обработка Повеќе единици за процесирање направени по мерка