SСамовозечки автомобили: иднината на вградени медиумски искуства

Назад
HeritageNews TextHeader
Published 12:00 AM, March 14 2016

Самовозечки автомобили: иднината на медиумски искуства во автомобил

Филмови, музика и видеа емитувани директно во вашиот автомобил ќе станат дел од искуството со самовозечки автомобили со висок пропусен опсег развиен од страна на Volvo Cars и технолошкиот партнер Ериксон.

Во 2016 година на Consumer Electronics Show (CES) во Лас Вегас Volvo откри дека соработува со Ериксон за реализација на интелигентен, високо-пропусен стриминг опсег кој ќе им овозможи на патниците да ги гледаат нивните омилени ТВ емисии додека патувањат во нивниот самовозечки автомобили.

&"Замислете автопат полн со автономни автомобили и нивните патници кои седат назад и ги гледаат нивните омилени ТВ емисии во висока дефиниција. Овој нов начин на патување ќе бара нова технологија и многу поширок пропусен опсег за да се обезбеди непречено и пријатно искуство ",рече Андерс Тилман, генерален директор, концепт центар и мониторинг на Volvo Cars.

Со користење на мрежата и облакот на Ericsson целта на Volvo Cars е да овозможи висок квалитет, непрекинато искуство во своите автомобили додека сте во движење. Со предвидување на вашиот пат и гледајќи напред преку условите на мрежата, содржината може да биде прилагодена на времетраењето на секоја посета и интелигентно баферирана за да овозможи висок квалитет и непречено доживување при гледањето.

&"Нашето истражување покажува дека речиси 70 проценти од сите податоци за мобилен сообраќај ќе биде од видеата во наредните години", рече Клаес Херлиц, раководител на сервисот за возила на Ериксон. "Ова бара иновативно поврзување, облак аналитичко решение кое не е само способно да служат повеќе возила кои се движат низ автопат, но исто така, има капацитет да обезбеди висок квалитет, непрекинати видеана кои што се навикнати денес потрошувачите."

Стриминг медиумите во самовозечките автомобили ќе го променат начинот на кој патуваме. Способноста на самовозечки автомобил е да избере пат со повеќе автономно време на возење и тоа значи дека ќе биде во можност да се прилагоди на времето на патување со должината на вашите омилени ТВ шоу-а. Или со наоѓање содржина која одговара на должината на патувањето до работа може да ви обезбеди избор врз основа на вашите медиумски навики и преференции.

&"Со автономниот диск не се работи веќе за стигнување од А до Б брзо. Се работи за искуство што сакате да го имате во автомобилот и како сакате да го трошите заштеденото време. Со нашата идна автономна диск технологија ние ќе им обезбедиме на луѓето слобода да изберат како би сакале да патуваат и содржината која би сакале да ја доживеат ", рече Андерс Тилман.