Волво семинарот предизвика дебата за самовозечките автомобили

Назад
HeritageNews TextHeader
Published 12:00 AM, May 23 2016

Волво предизвика дебата за самовозечките автомобили

На семинарот организиран од Volvo Cars се разговараше за влијанието на самовозечките автомобили на индустријата за осигурувања и создаде медиумска дебата во живо за придобивките од автономната технологија на возење.

Настанот се одржа во Лондон заедно со со Thatcham, истражувачка организација за моторно осигурување од Велика Британија. Воведничари беа Хакан Самуелсон, Volvo Car Group претседател и извршен директор, Питер Шо, главен извршен директор на Thatcham истражување, како и Џејмс Далтон, директор на Генералната Полиса за осигурување на Здружението на британските агенти за осигурување (АБИ). .

Организации за новости вклучувајќи ги The Guardian, Evening Standard, The Telegraph и The Times испратија новинари, како и автомобилски медиуми како What Car? и Autocar. Речиси секој извештај ја фати клучната порака на извршниот директор на Volvo, Хакан Самуелсон: дека до 2035 г. автономното возење ќе ги намали несреќите за околу 80 проценти, а како последица на тоа, осигурителните полиси ќе одат значително надолу..

Медиуми како што се Digital Trends беа фокусирани на воведниот говор од страна на Питер Шо, главен извршен директор за истражување на Thatcham. Според Шо, автономното возење ќе има ефект сличен на оној на Автономно сопирање за итни случаи (AEB): зачестеноста на несреќите драстично ќе се намали, па дури и ако се случи судир, ќе биде доста полесен..

Autocar објави дека семинарот истакна колку возачот ќе остане важен во автономниот автомобил. Во една статија под наслов " Индустријата за осигурување на Велика Британија има сомнеж во автономните возила " тоа го цитира Џејмс Далтон ивели: "" Не ми се допаѓа терминот автомобил без возач бидејќи јас не мислам дека тоа постои. Барем на подолг рок, на автомобилот ќе му треба добар, внимателен и трезвен возач."

Извештајот на Гардијан истакна дека автономното возење може да стане пожелно атрибут на луксузен и го цитира Хакан Самуелсон кога вели дека околу една од четири купувачи на премиум автомобили ќе купи самоуправувачко моторно возило. Извештајот, исто така, го привлече вниманието на " значителни придобивки за општеството " ветени од страна на автономното возење: спасени животи, намалување на застојот и подобро искуство на возење.

Во својот извештај, the International Business Times нагласува колку автономното возење ќе биде вознемирувачко за различни индустрии. Тие го цитираат Џејмс Далтон како вели: "Автоматското возење ќе им испрати шокантни бранови на многу индустрии. Производителите на моторни возила се соочуваат со закани за сопствените бизнис модели како технолошки гиганти како што се Google и Apple што треба да се движат брзо да го фатат темпото. "

Извештајот сугерира дека осигурителните индустрија ја "пречекуваат со добредојде новата технологија" и повторно го цитира Џејмс Далтон:„Секогаш ќе има потреба за осигурување и нашата индустрија се користи за адаптација. Како се појавуваат нови ризици така други згаснуваат. Потенцијалната награда тука е масовно намалување на сообраќајни несреќи, што доведе до помал број на луѓе загинати и повредени на нашите патишта. Осигурениците би сакале тоа да стане реалност. "