Волво зазема иницијатива за самовозечките автомобили во Кина

Назад
HeritageNews TextHeader
Published 12:00 AM, April 8 2016

Volvo сака иднина за автономно возење во Кина

Волво презема голем чекор кон самвозечките автомобили кои ќе обезбедат одржлив транспорт во иднина од страна на хостинг семинар во Пекинг и со тоа може да се направи Кина лидер во автономното возење.

Volvo Cars приклучи владини претставници, врвни академици и експерти за индустрија во Пекинг за да разговараат за глобалното влијание на автономнито возење и менувањето на позицијата на Кина во трката да ги направи реалност самовозечките автомобили. За време на дебатата, Volvo најави планови да се започне со програната на најнапредни тестови за автономно возење во Кина и кинеските клиенти ќе се најдат на вистински кинески патишта и во вистински сообраќајни услови.

Погледнете го видеото