Детска безбедност, од Volvo

Знаењето спасува животи

Лота Јакобсон и Фредрик Херлин - главен технички раководител во Центарот за безбедност на Volvo Cars и технички раководител во Внатрешна безбедност на Volvo Cars, зборуваат за тоа што го прави Volvo лидер во детската безбедност.


Визија за безбедност за сите

ДЕФИНИРАЊЕ НА ПОИМОТ БЕЗБЕДНОСТ СО ГЕНЕРАЦИИ

Нашето комплетно упатство за употреба "Children & Cars" нуди информации кои Ви се потребни да ги држите децата безбедни во автомобилот. Дознајте како правилно да го наместите седиштето за

БЕЗБЕДНОСТ ЗА ДЕЦА КОИ СЕДАТ НА ПРЕДНОТО СЕДИШТЕ

Нашите препораки за употреба на предно патничко воздушно перниче за деца се подобрени, благодарение на достигнувањата на технологијата за воздушни перничиња во последните неколку години. Поради тоа, имаме нови препораки за безбедност за деца кои патуваат на предното седиште на Volvo автомобилот.

Патување во прва класа за вашето дете

Истражуваме нов начин да им го олесниме животот на родителите и децата со нашиот концепт на детско седиште Excellence. Направено ексклузивно за XC90 Excellence, нашиот најлуксузен модел досега, ова седиште е свртено наназад за оптимална заштита и обезбедува извонредна заштита, пристап и сестраност.


Stylish. Safe. Our new child seats

Нашите нови детски седишта го комбиираат сето тоа што знаеме за безбедноста со скандинавскиот дизајн. Направени од текстил со 80% природна волна за извонредна удобност, тие се најудобните детски седишта што сме ги направиле досега. Со нашите детски седишта, каде и да одите, Volvo ги заштитува вашите деца, во секој автомобил.

Read more