БЕЗБЕДНО ВОЗЕЊЕ: целиме кон нула

Мотивирани од спасувањето животи

Безбедното возење е во сржта на Volvo Cars. Нашите основачи рекле: „Колите ги возат луѓе - затоа, водечкиот принцип во се што правиме во Volvo, е и мора да остане безбедноста“. Тие вредности остануваат недопрени. Во 2008 си поставивме визија за безбедност дека во иднина никој нема да биде сериозно повреден или да загине во нов автомобил на Volvo.

Посветен на бзбедноста - приказната за Volvo

Заштитата на луѓето и подобрувањето на нивните животи отсекогаш беше и ќе остане дел од ДНК на Volvo Cars. Следниот чекор во нашето патување е Volvo Cars Визија за безбедност.


Ја обезбедуваме нашата иднина

Во Volvo Cars не очекуваме годишно 1,3 милиони во светот да гинат во сообраќајни несреќи. Volvo Cars Визија за безбедност е нашиот начин да создадеме поодржлив личен транспорт. Тоа е клучен елемент во нашиот план за одржливост кој накусо изложува како нашата компанија ги штити луѓето и светот околу нас, сега и во иднина.
Read more